Societat

La central d'Ascó comunica la presència de noves partícules radioactives

El titular de la central nuclear d'Ascó ha comunicat avui al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que s'han detectat noves partícules radioactives dins de l'emplaçament, en els mateixos llocs on ja n'havien localitzat d'altres. El CSN ha subratllat que el contingut radioactiu s'està avaluant encara, i ha incidit que el programa de vigilància a la zona es mantindrà fins que es descarti completament la presència de més partícules.

Aquest organisme ha assegurat que les dades obtingudes en les anàlisis que s'han fet fins ara no han revelat "cap indici de contaminació personal" com a conseqüència del succés ocorregut en la central nuclear d'Ascó (Ribera d'Ebre). El Ple d'aquest organisme es va reunir dimarts amb caràcter extraordinari per analitzar la informació disponible després de la detecció de partícules radioactives a la central nuclear, i per definir les línies d'actuació que seguiran els serveis tècnics de l'organisme per aclarir els fets, avaluar les seves conseqüències i determinar les accions correctores i sancionadores.

Segons ha informat aquest dimecres aquest organisme, el ple va decidir per unanimitat que les direccions tècniques donin prioritat a la realització de la campanya especial de vigilància radiològica a l'exterior de la central i a les actuacions necessàries per a la proposta de sanció al titular.

A més, el CSN designarà un grup de treball, que estarà presidit per un conseller d'aquest organisme, per estudiar al detall tot el que ha passat i aprofundir en els diferents aspectes tècnics i radiològics dels fets.

L'inspector resident del CSN a la central nuclear efectuarà un seguiment dels controls de contaminació a les persones que està realitzant el titular, i a més la direcció tècnica de Protecció Radiològica realitzarà un control independent de les mesures de contaminació a les persones que ja ho han realitzat.

Segons les mateixes fonts, no es variarà la classificació "2" en l'escala INES; aquesta escala abraça des del 0 (sense significació per a la seguretat) fins al 7 (accident greu), i el 2 està considerat com un "incident".

L'organisme posarà en marxa demà la campanya de vigilància radiològica a l'exterior de l'emplaçament, que es farà "de forma detallada" i serà complementària de la que es va efectuar el passat dia 5 d'abril. Per explicar tota la informació sobre els fets, responsables del CSN es reuniran amb representants de l'Associació de Municipis Afectats per Centrals (AMAC) dimarts que ve a Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona