Societat

Ja són més de 1.700 morts a Bangladesh pel pas del cicló tropical 'Sidr'

L'últim recompte oficial de morts causats pel cicló Sidr a Bangladesh ha arribat a 1.723 persones. Segons xifres més precises divulgades per l'exèrcit, 474 persones han mort a Barguna, la província més afectada per la catàstrofe, i altres 385 han mort a la província de Patuajali, segons el portaveu militar Moyeenullah Chowdhury.

200 cadàvers han aparegut avui en vàries àrees de la costa de Bangladesh, hores després del pas del cicló tropical Sidr que ha causat la mort de més de 1.700 persones i l'evacuació de 3,2 milions, ha informat l'agència UNB. Els cadàvers han aparegut a Dublarchar, Bagerhat i Sundarban, aquest ultim espai natural de gran valor on hi acudeixen normalment els pescadors per a refugiar-se de les tempestes.

Les organitzacions d'ajuda segueixen preocupades pel destí de més de 100 embarcacions que no han pogut tornar a port a causa del cicló.
Encara que la ONU va reconèixer ahir a la nit l'existència de mil cadàvers una font del Ministeri de Gestió de Desastres ha assegurat que el recompte oficial és de 1.723 morts. La mateixa font tampoc té dades sobre el número de desapareguts.

El cicló va escombrar divendres les costes de Bangaldesh, on va destruir el cablejat elèctric i va derrocar arbres i cases que, construïdes amb llauna i bambú, no van poder resistir la força del vent de fins a 240 Km/h. Abans de convertir-se en tempesta tropical, el cicló va provocar la pujada de cinc metres de l'oceà, fent que les àrees de la costa quedessin inundades en un país on 60 milions d'habitants viuen a menys de 10 metres sobre el nivell del mar.

Les organitzacions d'ajuda humanitària estant treballant sobre el terreny, mentre que la ONU ha anunciat que lliurarà milions de dòlars per suavitzar els efectes del cicló.

Ajuda des de l'estat espanyol
L'Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECI) enviarà ajuda d'emergència per valor de 750.000 euros per pal·liar les necessitats més immediates. "Les quatre prioritats fonamentals són alimentació, aigua potable material d'allotjament i medecines", ha explicat el sevretari general de la AECI, Juan Pablo de Laiglesia, pel que ja s'ha pactat aquest enviament inicial que podria amplair-se una vegada que les autoritats de Bangaldesh facin una avaluació més exhaustiva de les necessitats concretes.

De la partida inicial, 500.000 euros seran canalitzats a través del Programa Mundial d'Aliments (PAM). Aquesta ajuda premetrà proveir de 1.600 tones d'aliments que donaran alimentació durant 15 dies a unes 850.000 persones.

L'AECI destinarà uns altres 250.000 euros "que proporcionaran aigua potable durant un període suficient a unes 60.000 persones", ha explicat De Laiglesia. Aquesta ajuda es canalitzarà a través del conveni de l'Agència amb la Creu Roja.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró