Societat

150 pakistanesos es manifesten en contra del terrorisme i per la dignitat dels immigrants

Unes 150 persones, segons la Guàrdia Urbana, entre amics i familiars dels pakistanesos que van ser detinguts a Barcelona acusats de formar part de cèl·lules de terroristes islàmics, s'han concentrat aquest diumenge al barri del Raval contra el terrorisme i per la dignitat dels immigrants.

En aquest acte han demanat que es respecti la presumpció d'innocència i que no es condemni ningú sense proves suficients, "perquè ara l'ombra de la culpabilitat amenaça el nostre futur, el dels nostres fills i les nostres famílies".

Durant la concentració, en què hi havia moltes dones i nens i que s'ha desenvolupat sense incidents, s'ha llegit un manifest en què a més de negar que siguin terroristes, s'ha assenyalat que les detencions del gener al Raval havien sorprès la població i que "els pakistanesos, els indis, els creients de l'Islam i tots els immigrants en general condemnen el terrorisme".
També han assegurat que "els assassinats massius de persones no tenen justificació de cap tipus" i que "siguin obra d'un petit grup o d'un exèrcit i un estat qualsevol, són sempre crims horribles".

En el manifest, que ha llegit una nena, s'ha remarcat que "els immigrants hem vingut a aquest país fugint del terror causat per la fam, la guerra i la injustícia i volem treballar pacíficament. Vivim i treballem aquí i aquest país és també el nostre".

La concentració estava convocada per familiars i amics dels detinguts i per l'Associació Papers i Drets per a Tothom, l'Associació Cultural Pakistanesa de Barcelona i l'Associació ARMEN de la Comunitat Pakistanesa.

Després de les intervencions, els assistents a l'acte s'han dirigit al carrer Hospital i després de recórrer altres carrers del Raval han tornat al punt de partida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Evacuades més de 300 persones d’un ferri per un incendi

Barcelona

Balanç dels primers 20 dies de gestió directa de l’aigua potable

VIDRERES
Salut

L’Arnau de Vilanova tindrà unes noves consultes externes de 19.000 m²

Lleida
MEDI AMBIENT

Pagesos catalans protesten a Madrid per la gestió de la presència del llop

Madrid
Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

VILAFANT
societat

La copa Amèrica escalfa motors per a la inauguració

Barcelona
Salut

Barcelona activa l’alerta per nits tòrrides per atendre les persones vulnerables

Barcelona
recerca

Relacionen la forma corporal obesa en persones altes amb més risc de càncer colorectal

girona

Activen la sirena d’emergències de l’església de Sant Esteve per recuperar-ne la història

OLOT