Societat

religió

Dimarts 15 comença la Mostra de Cinema Espiritual

Especials (2019) , d’Olivier Nakache i Eric Toledano, Déu és dona i es diu Petrunya (2019), de Teona Strugar Mitevska, Papicha, somnis de llibertat, de Mounia Meddour o Van arribar de nit, d’Imanol Uribe, son algunes de les pel·lícules que es podran veure a la 19ena Mostra de Cinema Espiritual que organitza el departament d’Afers Religiosos de la Generalitat i que es farà del 15 al 19 de novembre.

Aquest any i dintre de la Mostra hi haurà dos minicicles dedicats un a la dona, que es dirà Dones, espiritualitat i religions i un altre dedicat a Sant Ignasi de Loiola, coincidint amb el 500 aniversari de la seva conversió a Manresa, que s’ha commemorat aquest any. Aquest segon mini cicle, com ha explicat el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol, es dirà Ignasi de Loiola i la seva petjada al món.

La Mostra va néixer l’any 2004, impulsada per l’Arquebisbat de Barcelona sota l’assessorament de Mn. Peio Sánchez i el 2014, la Generalitats’hi va posar al capdavant a través de la Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR), perquè, com ha recordat Armengol, “una de les missions d’Afers Religiosos és promoure que la pluralitat religiosa sigui un factor de cohesió i convivència al nostre país” i, en aquest sentit, el cinema “és una bona eina” i un “camí per expressar l’espiritualitat”.

El director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol, ha presentat aquest vespre a la parròquia de Santa Anna de Barcelona aquesta dinovena edició que projectarà un total de 57 pel·lícules a 38 sales de cinema de 25 municipis d’arreu de Catalunya. A més, es programen sessions de la Mostra a 9 centres penitenciaris i a 7 centres educatius de justícia juvenil.

Un dels objectius de la Mostra d’aquest any és, també, arribar als centres educatius per, entre altres coses, posar un gra de sorra a la monumental deficiència de coneixement de les religions que hi ha avui entre la gent més joves del país. Per això s’han programat deu pel·lícules que inclouen guies pedagògiques amb activitats per treballar, respectar i posar en valor la diversitat personal, cultural i religiosa. Entre les pel·lícules, hi ha Mustang, de Deniz Gamze Ergüven, Una bossa de bales, de Christian Duguay, o La història de Marie Heurtin, de Jean-Pierre Améris.

La dinovena Mostra de Cinema Espiritual farà una retrospectiva del director Franco Piavoli, l’home dels documentals contemplatius.

Acabada la presetacó d’aquesta nova mostra de cinema s’ha fet una taula rodona sobre Cinema, educació i construcció de la identitat. Treballar la diversitat cultural i de creences a l’aula. en la que hi han participat Peio Sánchez, expert en cinema espiritual i assessor de la Mostra de Cinema Espiritual, a més de rector de la parròquia Hospital de Campanya de Santa Anna, Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Lena de Botton, professora del departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials de la UB, Flora Grané, assessora en llengua, interculturalitat i cohesió social i Joan-Andreu Rocha, degà de la facultat d’Educació Social i Treball Social PT-URL i coordinador del Fons filmogràfic de les religions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona
TURISME

Les reserves als càmpings del Pirineu de Lleida freguen el 90%

Lleida
SOCIETAT

Un informàtic diu que Dobrowolski volia vídeos i arxius sobre el coma diabètic

Barcelona
SOCIETAT

Les denúncies per venda ambulant ja doblen totes les del 2023

Barcelona