Societat

Cardiòlegs de l'Hospital Clínic de Barcelona creen un desfibrilador implantable que preveu la mort sobtada

Els cardiòlegs de l'Hospital Clínic de Barcelona juntament amb altres investigadors han creat un desfibrilador implantable que preveu la mort sobtada.

Segons el doctor Josep Brugada, director de l'Institut del Tòrax i Cap de Servei de Cardiologia de l'hospital, "és el tractament preventiu més eficaç davant la mort sobtada" tant en pacients que sobreviuen a una parada cardíaca com en els que tenen un alt risc. La seva característica fonamental és que reuneix en un sol dispositiu tots els avantatges tecnològics necessaris per salvar algú amb la patologia.

L'aparell, que s'implanta al pit i vigila contínuament el ritme del cor, ja s'ha provat amb èxit en set pacients de l'Hospital Clínic.

La mort sobtada afecta anualment un de cada 2.000 individus de l'estat espanyol, per tant, un 10% de les morts que es produeixen són per mort sobtada. Aquesta mort pot afectar alguns individus aparentment sans i sovint és la causa de mort en pacients amb un infart de miocardi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.