Societat

El cas Madeleine McCann, a punt d'arxivar-se

La Policia Judicial portuguesa ha donat per tancada la investigació de la desaparició de Madeleine McCann, la nena anglesa que va desaparèixer el 3 de maig del 2007 a l'Algarve, sense assenyalar culpables. Així, catorze mesos després, el cas de desaparició més mediàtic podria ser arxivat, segons ha informat Jornal de Noticias.

La investigació no ha aconseguit concloure si es va tractar d'un segrest o d'un homicidi i tampoc té proves que relacionin els "sospitosos formals", Robert Murat i els pares de la nena, Kate i Jerry McCann, amb la desaparició de la petita, ha indicat el rotatiu.

L'informe dels investigadors és inacabat, perquè "només descriu els fets verificats i els no verificats", de manera que el ministeri públic no haurà d'acusar el matrimoni McCann pel crim d'exposició a l'abandonament, punible amb fins a cinc anys de presó.
A més, el diari Correio da Manha indica que a l'informe final del laboratori de Birmingham hi ha dubtes sobre la possible presència del cos de la petita en el maleter del cotxe dels McCann.

El següent pas de les autoritats serà arxivar aquest cas, que està sota secret de sumari fins al 14 de juliol, i només serà reobert en cas que sorgeixin noves proves.

L'advocat portuguès dels McCann, Carlos Pinto de Abreu, ha indicat que si el procés s'arxiva, l'estudiarà per "fer allò que els pares de Madeleine sempre han volgut fer: entendre quins han estat els detalls de la investigació i continuar buscant a la nena", ha afirmat a Jornal de Noticias.

La petita Madeleine McCann, de 4 anys, va desaparèixer el 3 de maig del 2007 quan dormia amb els seus germans en una habitació d'un hotel apartament de la zona turística de l'Algarve, al sud de Portugal, mentre els seus pares sopaven amb un grup d'amics en un restaurant a pocs metres de distància.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea
SOCIETAT

Mainat diu que el va sorprendre que la seva ex-dona trigués a trucar al SEM davant d’una hipoglucèmia

Barcelona
societat

La UdG acull un congrés centrat en la diversitat sexual a Iberoamèrica

girona
educació

Educació publica l’adjudicació de destinacions dels docents que havia endarrerit

barcelona
societat

L'Ajuntament organitza més d’una trentena d’activitats durant l’estiu

girona
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria