Societat

La mare i les dues nenes de Caldes de Malavella van morir per la mala combusticó de la xemeneia i es descarta que fos un crim

L'informe de toxicologia pel cas de la mort d'una dona i les seves dues filles a Caldes de Malavella descarta la hipòtesi que la família hagués mort per enverinament i confirma que la mort de la mare i les dues filles a Caldes va ser deguda a una intoxicació per monòxid per mala combustió de la xemeneia.

El jutjat nº 1 de Santa Coloma de Farners va rebre divendres l'informe, com avançava avui el diari El Punt i han confirmat fonts del Tribunal SUperior de Justícia de Catalunya. Ara, la jutge que porta el cas haurà d'estudiar aquest informe i el de la forense i pròximament prendrà una decisió sobre el cas. Els fets van passar el 23 de desembre. Els Mossos d'Esquadra van localitzar els cadàvers de dues nenes de 4 i 9 anys i la seva mare en estat crític a casa seva a Caldes.

En un primer moment es va pensar que la mare, que havia perdut el seu marit i pare de les nenes feia poc en accident de trànsit, havia decidit acabar amb la seva vida i la de les seves filles. Les anàlisis toxicològiques conclouen que Esperanza Cortés Valiente i les seves dues filles, Wanda i Alícia, de 4 i 9 anys, van morir a conseqüència d'una intoxicació provocada per monòxid de carboni, segurament per la mala combustió de la llar de foc. La primera hipòtesi de la investigació era que la dona havia enverinat les nenes i posteriorment s'havia suicidat.

Els fets van passar la nit del 23 de desembre passat quan van trobar les nenes mortes i la mare en estat crític a casa seva al número 3 del carrer Vidreres de la urbanització Turis Club de Caldes.

La policia va localitzar els cossos després que una germana de la mare els alertés en no tenir notícies d'Esperanza durant molts dies. La situació en què es trobava Esperanza Cortés després que el seu marit i pare de les nenes hagués mort en un accident de trànsit van fer pensar que s'havia tret la vida i havia mort les seves filles.

Tot i així un seguit d'indicis com ara el fet que la mare hagués comprat els regals de Nadal o que els investigadors no poguessin localitzar restes de pastilles ni de productes tòxics va fer pensar que no es tractava d'un crim i suicidi. Ara la jutge ha de decidir si arxiva el cas però s'haurà de revisar la casa que continua precintada per determinar on és l'anomalia que va provocar l'acumulació de monòxid de carboni. .


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.