Tercera estrella Michelin per als germans Torres
El Cocina Hermanos Torres de Barcelona entra al club dels triestrellats
El restaurant del carrer Taquígraf Serra de Barcelona Cocina Hermanos Torres, dels bessons Sergio i Javier Torres, ha guanyat una tercera estrella Michelin i ha entrat a l’exclusiva llista dels restaurants triestrellats de l’Estat, dels quals fins ara només n’hi havia tres a Catalunya: El Celler de Can Roca, de Girona, i els barcelonins Lasarte, de Martín Berasategui i Paolo Casagrande, i ABaC, de Jordi Cruz. Aquests tres restaurants ahir van renovar les seves tres estrelles.
La Gala de la Guia Michelin Espanya & Portugal 2023 en una cerimònia que es va fer ahir al vespre a Toledo, en canvi, no va donar la tercera estrella al restaurant barceloní Disfrutar, de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, que continua amb les seves dues estrelles, tot i que la prestigiosa llista The World’s 50 Best Restaurants el va triar aquest 2022 com el tercer millor restaurant del món.
Cinc restaurants de Barcelona que no en tenien cap van guanyar una estrella Michelin: Aleia, de Paulo Airaudo i Rafa de Bedoya; Come by Paco Méndez, de Paco Méndez; Enigma, d’Albert Adrià; Mont Bar, de Ferran Agudo, i Slow&Low, de Nicolás de la Vega i Francesc Beltri. Catalunya no va guanyar cap dues estrelles; és a dir, que cap restaurant amb una estrella va aconseguir la segona.
El xef Joan Roca, d’El Celler de Can Roca, va ser reconegut com el millor mentor, i Juli Gerez, cap de sala del Castell de Peralada, va ser distingit per ser el millor equip de sala. I dos restaurants catalans van guanyar una Estrella Verda: el restaurant Casa Nova, d’Andrés Torres, de Sant Martí Sarroca, al Penedès, i Les Moles, de Jeroni Castell, d’Ulldecona.