Societat

Losantos, condemnat a pagar 36.000 euros a Gallardón

El locutor Federico Jiménez Losantos haurà d'indemnitzar amb 36.000 euros l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, per injuriar-lo greument en diversos programes radiofònics de la COPE, segons la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid. Losantos ja ha anunciat que recorrerà la sentència.
Losantos va ser jutjat fa quinze dies després que l'alcalde presentés una querella contra el periodista, que durant el seu programa va assegurar que a Gallardón li eren igual els 200 morts i els 1.500 ferits en els atemptats de l'11-M "sempre que pogués arribar al poder".

Durant el judici, el fiscal va demanar a l'Audiència de Madrid que Losantos fos condemnat per un delicte d'injúries greus amb publicitat i que indemnitzés l'alcalde amb 73.000 euros.

Crítiques de Losantos
Losantos ha qualificat "d'escandalós que a Espanya no es pugui criticar un dirigent polític amb llibertat".
 
Per la seva banda, la COPE assegura que els seus oients ja han començat a mostrar el seu suport a l'emissora i al periodista. També ha anunciat un telèfon de suport a disposició dels oients (902 88 44 00).

Losantos considera que amb aquesta sentència "només s'aconsegueix espantar els periodistes en l'exercici de la professió". "Cal donar l'enhorabona a Gallardón, ara ja sabem què farà si arriba al govern: una barreja entre la txeca i el Tribunal d'Ordre Públic", ha indicat en referència a les presons comunistes i l'organisme de justícia franquista.

El periodista ha advertit que "si el preu de l'honor de Gallardón és tan accessible [36.000 euros]" està disposat "demà mateix, a seguir denunciant tot allò que faci".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.