Societat

La UB suspèn les classes i tanca l'edifici per evitar les protestes dels universitaris contra la reunió de rectors

Educació

L'organització de la Conferència de Primavera de l'Associació de la Universitat Europea ha decidit tancar l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) i suspendre les classes per poder celebrar sense incidents la trobada de 350 rectors, que va començar dijous i s'ha caracteritzat per les protestes estudiantils contra el Procés de Bolonya.
Segons han informat fonts de l'organització, dijous a la tarda es va decidir suspendre les classes després que una trentena d'universitaris del Sindicats d'Estudiants dels Països Catalans impedissin amb una seguda a la porta principal l'entrada de la ministra d'Educació i Ciència, Mercedes Cabrera; del president de la Generalitat, José Montilla, i de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, a més dels 350 rectors internacionals.

Els Mossos d'Esquadra han desplegat un cordó davant la UB per impedir el pas a totes les persones que no estiguin acreditades. La clausura de les classes i de l'edifici històric es mantindrà fins dissabte, moment en què es clausurarà la trobada de rectors.

Els estudiants de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), que han organitzat unes jornades paral·leles per protestar contra la trobada de rectors, han decidit traslladar el seu fòrum fins a l'entrada principal de la UB, on se celebra l'acte europeu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona