Societat

Geli confia en arribar a un acord amb els metges

Els metges reclamen una millora de la qualitat en l'atenció al pacient als 38 centres de Barcelona

La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, s'ha mostrat confiada a poder arribar a un acord amb el Sindicat de Metges de Catalunya, i ha assegurat que la vaga es desenvolupa amb absoluta normalitat.

Diversos centenars de metges de capçalera i pediatres dels 38 ambulatoris de Barcelona s'han concentrat davant el CAP Maragall en motiu de la vaga convocada pel Sindicat de Metges de Catalunya, després que no s'arribés a cap acord amb l'Institut Català de la Salut per solucionar les principals reivindicacions del sector, entre les quals hi ha la resolució de la massificació dels ambulatoris.

El Sindicat de Metges de Catalunya avisa que si no s'arriba a un acord amb l'ICS la vaga es podria extendre a la resta de centres de primària de Catalunya.

El seguiment
Segons l'Institut Català de la Salut el seguiment de la vaga de metges dels centres d'atenció primària de Barcelona és del 40 per cent, mentre que el Sindicat de Metges de Catalunya parla de "participació massiva" i d'un 90 per cent.

Els facultatius demanen que es limiti a 25 les visites diàries dels facultatius, es redueixin a 1.500 i 1.000 les targetes sanitàries de metges i pediatres, respectivament, i es pugui destinar un terç de la jornada setmanal a formació.

L'aturada s'està desenvolupant sense incidents i es mantenen els serveis mínims pel que fa a les urgències.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.