Societat

L'Ajuntament convida els veïns a capturar ells mateixos els animals abandonats

El Centre d’Acollida d’Animals de Companya (CAAC) de Barcelona fa anys que està a vessar, i les negociacions per a les futura gossera i gatera metropolitana estan encallades. El resultat és que els serveis municipals que abans s’oferien per capturar els animals abandonats als carrers, patis interiors o solars de la ciutat ara ja quasi no es duen a terme. Des de la mateixa gossera municipal es suggereix als veïns que capturin ells mateixos els animals sense amo i els lliguin fins a esperar la recollida.

Tradicionalment, quan un ciutadà telefonava al servei d’acollida d’animals avisant d’un gat que corria pels patis interiors, sense amo, embrutant o miolant, l’Ajuntament hi enviava una brigada especialitzada i se’n feien càrrec. Deixaven una gàbia amb menjar en el pati fins que la bèstia queia a la trampa i el recollien. “Ara aquest servei ja no es pot fer perquè estem a vessar”, responen des de la gossera quan un veí truca exposant el cas d’un animal que molesta i que està sense identificar.

En el cas dels gossos abandonats, la resposta és encara mes surrealista. “Primer miri d’agafar el gos i, quan el tingui fermat, telefoni a la Guàrdia Urbana i aquesta ens avisarà a nosaltres” responen a la gossera amb la màxima amabilitat per evitar que el comunicant s’enfadi.

En el cas dels veïns que telefonen queixant-se per gats abandonats, ja només els donen consells de sentit comú i fórmules per espantar els animals perquè no tornin, en lloc d’intentar recollir-los.

Tot i l’evident massificació de la gossera de Collserola. hi ha qui discuteix que estigui a vessar i opina que encara hi cabrien més animals, segons un portaveu de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. El centre manté una mitjana mensual de 140 gossos i 150 gats. L’índex de saturació es pot mesurar amb la dada que per a gossos hi ha 112 gàbies i per tant alguns han de compartit estatge. I sort en té, l’Ajuntament, de les adopcions i de les tuteles temporals, que ajuden a esponjar les instal·lacions de la gossera. Les “tuteles temporals” i custòdies externes dels animals els permeten viure durant un temps a casa d’algun voluntari.

El CAAC també s’ha de fer càrrec dels animals procedents dels desnonaments judicials, i els que mantenen les persones amb síndrome de Diògenes, que, a més de porqueria, acumulen sovint animals als seus pisos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Veïns del centre de Mataró denuncien l’ocupació “insostenible” d’un bloc de pisos

Mataró

L’altra batalla de Navas

Barcelona

La importància d’estudiar un Executive MBA

SOCIETAT

Les comarques gironines, protagonistes d’una Fira de Calella que allarga l’horari

Calella
Girona

La protesta veïnal pel parc Vilamitjana arriba fins a les portes de l’ajuntament

Girona
societat

El 40% dels pisos de Barcelona anunciats a portals immobiliaris són per a lloguer de temporada, segons l’OHB

Barcelona
Societat

Territori construirà una cinquantena de pisos de lloguer assequible a Tàrrega

Barcelona
Societat

Mor Enric Torres Camprubí, setanta-cinc anys d’emprenedoria

Renfe establirà 600 trajectes de bus al dia entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders com a transport alternatiu al tren

Barcelona