Societat

Anul·len la condemna a cinc implicats en l'assassinat d'un marroquí a Rubí

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment el recurs presentat per l'advocat d'un dels sis condemnats per un jurat per l'assassinat d'un home marroquí a la plaça Pearson de Rubí el 14 de març del 2004. El TSJC manté els 20 anys de presó per a Leonardo Enrique Cuadros, de 24 anys i nacionalitat equatoriana, principal condemnat com a autor material del crim, però ha anul·lat la condemna als altres cinc acusats, que van ser considerats coautors i penats amb 15 anys de presó cadascun. L'alt tribunal català ha ordenat que se'ls deixi en llibertat fins a la repetició del judici.

El 13 de març, un tribunal popular va condemnar Cuadros a vint anys de presó per assassinat amb traïdoria i acarnissament. També va condemnar, pel mateix delicte amb l'agreujant de traïdoria, Dennis Eduardo Lino, Jefferson Fabian Andrade, de 31 anys, Juan José Camacho, de 22 anys, Juan Leonardo Huayamate, de 22 anys, tots d'origen equatorià, i Carlos Rafael Dias da Silva, de 22 anys i nacionalitat brasilera, a 15 anys de presó per cadascun d'ells. El tribunal considerava que Leonardo va ser l'autor material de l'assassinat i que els altres cinc el van ajudar.

El TSJC ha estudiat els recursos de totes les parts i admet que el veredicte del jurat no està prou ben argumentat pel que fa a la implicació dels cinc suposats còmplices, de manera que ha anul·lat la sentència i ha ordenat la repetició del judici.

Com que aquests cinc acusats fa més de quatre anys que estan empresonats provisionalment, s'ha superat el temps màxim de presó preventiva, raó per la qual el TSJC s'ha ordenat que quedin en llibertat en espera del nou judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.