Societat

La crisi s’uneix a la baixada del Pont Aeri i el Prat perd un 7% de passatgers durant el juny

Economia

La crisi econòmica ha afectat de ple l’aeroport de Barcelona. En el mes de juny hi van passar un 7,3% menys passatgers que en el mateix mes de l’any passar. Un dels motius d’aquesta davallada, però no l’únic, és el traspàs de viatgers de l’avió al TGV en la ruta Barcelona-Madrid. Només durant el juny s’han perdut 219.947 viatgers, dels quals 120.583 són de la ruta Barcelona-Madrid. La resta, 99.364, són persones que han deixat de viatjar a diferents destins.

En el primer semestre de 2008, les xifres també són negatives, ja que el descens d’usuaris és del 2,1%, amb 15,1 milions de persones transportades. A la banda contrària se situa l’aeroport de Madrid-Barajas, que ha mogut en el mateix període 25,7 milions d’usuaris, amb un augment del 4,9% en relació amb el primer semestre del 2007. En aquest sentit, la capital espanyola no està notant tant la crisi econòmica ni l’efecte TGV –el Pont Aeri és una part més petita dels vols– com l’aeroport català.
El descens de passatgers es va començar a fer evident al mes d’abril, just un mes i mig després de l’arribada del TGV. Des de llavors l’aeroport no ha parat de perdre usuaris. Els gestors de l’aeroport barceloní es consolen afirmant que el trànsit intercontinental i cap a països que no pertanyen a la Unió Europea no para de créixer. És clar que el percentatge que representen aquests vols és mínim.

En canvi, l’aeroport de Girona no està notat la crisi ja que en el primer semestre del 2008 ha transportat 2.661.883 persones, un 25,5% més que el 2007. El de Reus ha perdut un 5,7% d’usuaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona

Escriptures notarials del segle XVIII transcrites amb IA

GIRONA

Teràpia avançada contra el mieloma amb cèl·lules del propi pacient

Barcelona
societat

Amplien la zona verda d’aparcament de diversos sectors amb 80 places

salt
societat

Aturen ‘sine die’ un desnonament d’un edifici amb onze habitatges

arbúcies
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona