Societat

Patges que sabran tractar els nens TEA, a Banyoles

Els ajudants dels Reis d'Orient es formaran per poder-se relacionar correctament amb la mainada amb autisme

Els patges dels Reis d’O-rient que participaran en la cavalcada de Banyoles rebran formació els pròxims dies perquè es puguin dirigir correctament a les nenes i els nens amb trastorn de l’espectre autista (TEA). Els coneixements bàsics els facilitaran tècnics de la Fundació Estany, la Fundació Mas Casadevall i TEA Acompanyem. La iniciativa s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de fer el màxim d’accessible la festa dels Tres Reis a tota la mainada. En aquest sentit, també es preveuen visites específiques a l’ambaixada reial per a infants amb mobilitat reduïda, dificultats auditives o amb TEA, va anunciar ahir la regidora de Benestar Social, Ester Busquets. D’altra banda, durant la cavalcada s’habilitaran “espais amb baixos estímuls sonors, zones per a persones amb mobilitat reduïda, espais de calma per si en algun moment algun infant necessita retirar-se o també com a espais d’alletament matern”.

Des d’aquest dissabte

El compte enrere de la nit màgica a Banyoles comença aquest dissabte, amb la tradicional arribada dels patges principals (en Mec, la Puf, en Mussi, la Xum i en Lup) a la plaça del Monestir. L’ambaixada l’obriran el dia 24 al claustre i es podrà visitar (després de fer la reserva prèvia) els dies 24, 26 i 27 de desembre i 2 de gener. “El format de visites guiades es va dissenyar per la pandèmia, però ens ha permès descobrir un nou format que facilita que els nens i nenes tinguin un contacte més directe i més ordenat amb els patges sense hores d’espera i en grups reduïts”, va assenyalar el regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca.

L’arribada dels Tres Reis serà el dia 5 a les sis de la tarda, al camp de futbol, on començaran el recorregut cap al centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia