Societat

El jutge que va deixar en llibertat el presumpte homicida de Mari Luz s'excusa amb la baixa d'una funcionària

SUCCESSOS

El titular del jutjat penal 1 de Sevilla, Rafael Tirado, que va mantenir en llibertat Santiago Del Valle, ha dit a Efe que sempre que la causa va estar sota el seu control es va portar amb celeritat, encara que va lamentar que la funcionària encarregada de tramitar l'ingrés a la presó va estar cinc mesos de baixa sense ser substituïda per la Junta d'Andalusia.
El jutge ha manifestat que des que el març de 2006 va signar l'ordre d'ingrés a la presó de Del Valle per complir dos anys de presó fins al 19 de març de 2008 ningú el va informar de la tramitació, assumpte que és competència dels funcionaris. Tirado ha explicat que la baixa de la funcionària encarregada d'executar les sentències va implicar un endarreriment en les 600 sentències que es troben en fase d'execució en el seu jutjat.

Nombrosos jutges sevillans han sortit en defensa del seu company i el degà, Federico Jiménez, ha dit que en aquest cas "és cert que va haver-hi un retard, només imputable a la sobrecàrrega de treball" en els jutjats, uns dels més col·lapsats. A més els delictes posteriors que es poden imputar al detingut per la mort de Mari Luz "no es poden atribuir a aquest retard, perquè si s'hagués actuat amb la celeritat requerida, ja estaria en llibertat" una altra vegada.

De la vega reconeix la greu errada judicial
La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat, en relació amb el fet que el presumpte homicida de la nena Mari Luz estigués en llibertat malgrat dues condemnes anteriors per abusos sexuals, que tot apunta que s'ha produït un "terrible" i "tràgic error judicial". Ha demanat prudència fins que tot estigui clar, atès que s'ha obert una investigació. Ha precisat que recaurà "tot el pes de la llei sobre els responsables".

De la Vega ha precisat que "tot apunta que sembla un terrible error judicial", i ha admès que el sistema "no ha funcionat", que hi ha hagut un errada i ha apostat per ser molt "seriós i responsable" i treballar de forma "immediata" perquè no tornin a ocórrer uns problemes que ha considerat "excepcionals". En aquest sentit, ha explicat que la llei té "mecanismes suficients" per garantir que el sistema funcioni i que s'evitin situacions com la que s'ha produït.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.