Societat

El jutge no imputa cap delicte als pares del nadó que ha mort asfixiat dins d'un cotxe

Successos

El titular del jutjat d'instrucció d'Olot (Girona) no ha imputat cap delicte als pares del nadó que ha mort asfixiat aquest dimecres a la nit, després que se'l deixessin oblidat per error dins d'un vehicle a Olot.

El jutge considera que els pares no han comès cap delicte i no ha retirat la custòdia del germà bessó del nadó mort. Ha qualificat el succés d'"accident", després de rebre els tràmits policials practicats pels Mossos, que consideren el cas tancat. Per la seva banda, l'Hospital Sant Jaume d'Olot va considerar, en un principi, que es podia tractar d'un cas de maltractaments.

Els pares han deixat el nen tancat al cotxe després d'endur-se únicament el seu germà bessó. Els pares quan han tornat al cotxe a buscar-lo han vist que la criatura presentava clars signes d'ofegament i l'han traslladat a l'hospital, on no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.

Una assistenta social de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat (DGAIA) està investigant el cas per decidir si es tracta d'una negligència o un accident, segons la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat.

Precisament aquest dimecres la Policia Local de Mataró va detenir un home de 36 anys per deixar el seu fill, menor d'edat, tancat al seu vehicle i negar-se a donar les claus de l'automòbil als agents.

Una patrulla del citat cos va observar cap a les 06:10 hores del 26 de juliol que hi havia un nen dormint a l'interior d'un vehicle estacionat a l'avinguda Corregiment, cantonada amb el carrer Terrassa. Quan els agents estaven fent les comprovacions pertinents el pare del menor es va presentar al lloc insultant i agredint els policies.

El detingut, F.G.R., es va negar a facilitar les claus del vehicle als agents, pel que aquests van haver de trencar el vidre del cotxe per treure el menor, del qual se'n va fer càrrec la seva àvia després que el nen passés una revisió en un centre mèdic.

Els agents van detenir l'home com a presumpte autor d'un delicte d'abandonament de menor a l'interior de vehicle i un altre d'atemptat i resistència a l'autoritat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Un treballador mor en un accident amb un carretó elevador

Mollet del Vallès
medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada, a punt per reobrir

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt