Societat

Tarragona tindrà una nova comissaria de proximitat compartida entre els Mossos i la Guàrdia Urbana

Els delictes a la ciutat disminueixen gairebé un 13% respecte el 2019 passat

L’estació d’autobusos acollirà una nova comissaria de proximitat compartida pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha avançat que la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona podrien signar l’acord per construir-la el primer trimestre de l’any vinent. La previsió és que sigui una realitat el primer semestre del 2024. Elena ha presidit la Junta de Seguretat Local de la ciutat i ha fet el balanç anual en aquest àmbit, tot destacant que s’han reduït gairebé un 13% els fets delictius a la ciutat en comparació a l’any 2019. Per contra, han augmentat els delictes que es produeixen a l’interior dels domicilis a causa de les estafes per internet.

Tant el conseller com l’alcalde, Pau Ricomà, han insistit que Tarragona és “una ciutat segura”. A més de la reducció del 12,7% dels fets delictius respecte al 2019, els robatoris amb força també han baixat un 15% i els robatoris violents un 16%. Són “especialment bones” les dades a la ciutat ha dit el conseller, fent la comparació amb altres territoris. Ricomà ha qualificat de “cercle virtuós” la relació entre la policia local i la de la Generalitat.

El centre és la zona més conflictiva

La zona més conflictiva és el centre, en espais com la plaça de la Font o Corsini, ha detallat l’inspector en cap de l’ABP de Tarragona de Mossos d’Esquadra, Ramon Franquès, atribuint-ho a “l’atracció turística i comercial”. També han augmentat exponencialment els delictes en l’interior de domicilis, d’un miler el 2019 a uns 1.500 enguany a causa de les estafes per internet. “Si no comptéssim les estafes, la reducció dels fets delictius arribaria al 16%”, ha destacat Franquès.

En matèria de seguretat viària, s’ha produït un increment en el nombre d’accidents del 7% respecte al 2019, tot i que han baixat el nombre d’atropellaments, un 23%. A més, Ricomà ha remarcat que no hi ha hagut cap mort per accident de trànsit, relacionant-ho amb la reducció de velocitat a la ciutat a 30 quilòmetres per hora des del setembre del 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Consell Comarcal de la Selva fa una bona valoració del primer any

santa col0ma de farners
Urbanisme

Amplien l’aparcament provisional sobre la llosa de la via a Vilafranca

Vilafranca del Penedès
societat

Frit Ravich llança el seu nou snack fornejat amb base de llentia

maçanet de la selva
MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona
societat

Mor Joan Esteve Danés, ‘el Pillo’ de Roses

medi ambient

Talen 600 pins per reduir el risc d’incendi i evitar plagues

les preses
INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres per millorar l’eficiència hidràulica del canal d’Urgell

Castellserà