Societat

Denúncia per la mort d'una noia en una operació per obesitat mòrbida

En la denúncia s'acusa el metge que va fer la intervenció a la víctima, una noia de 19 anys de Santa Perpètua de Mogoda, d'un delicte d'homicidi imprudent perquè, segons s'hi argumenta, la causa de la mort va ser una hemorràgia aguda i severa per la perforació de la vena cava inferior i de l'arteria mesentèrica.

Segons la denúncia, presentada al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, es va produir una imprudència professional greu del metge denunciat, que va recomanar aquesta intervenció de baló gàstric tot i que la pacient no complia els criteris, ja que ella mateixa havia fet dieta fins a pesar uns 80 quilos. També assegura que hi va haver imprudència perquè no es va detectar durant la intervenció l'existència d'una hemorràgia massiva, ja que la pacient havía perdut quasi quatre litres de sang per les lesions a las artèries.

La denúncia afegeix que després de la perforació i malgrat els símptomes de la noia en treure-li la intubació, a les dues del migdia, no es va revisar la intervenció i es va esperar fins a les cinc de la tarda per tornar-la a operar, "cosa que finalment es va fer perquè ho va demanar l'anestesista i davant els gravíssims símptomes i les dades de les anàlisis, que indicaven l'existència d'una hemorràgia incontrolada".També s'acusa el metge d'imprudència perquè no va ser capaç de tancar l'hemorràgia i va haver de demanar ajut a un cirurgià extern que va trigar més d'una hora.

La noia va ingressar a la Clínica Cima l'onze de gener per ser intervinguda d'obesitat mòrbida (pesava 109 quilos i feia 1,58 metres d'alçada) per un especialista recomanat per la Clínica Londres, especialitzada en cirurgia estética.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.