Societat

Centenars de persones es manifesten a Lleida per la unitat de l'art sacre

Centenars de persones s'han manifestat a Lleida per reclamar la unitat de l'art sacre de la Franja i contra el trasllat de les obres a l'Aragó, convocats per la Plataforma Cívica per la Unitat del Museu Diocesà de Lleida.

La convocatòria ha estat provocada per l'actual litigi de l'art sacre i l'acord pel qual el 30 de juny el Bisbat de Lleida es va comprometre a entregar abans de 30 dies al de Barbastre-Montsó les obres d'art sacre que li reclama la diòcesi aragonesa, segons el text de l'acord entre ambdós bisbats.
La portaveu de la Plataforma, Marta Canales, ha assegurat que aquesta primera manifestació és una "prova de foc" perquè es tracta de la primera mobilització ciutadana i ha deixat la porta oberta per a una segona protesta. Ha reconegut que el calendari no acompanya a la convocatòria, però ha reclamat que el tema del litigi "no ha de caure de l'actualitat informativa de les comarques de Lleida".

A l'acte hi ha participat el president d'ERC, Joan Puigcercós, entre altres dirigents polítics, que ha dit que creu que s'està produint una "injustícia" amb la unitat museística d'aquestes obres per una decisió "sectària". I ha afegit: "No hi ha hagut intent de diàleg".

La manifestació ha començat al Palau Episcopal de Lleida i ha arribat fins a la plaça del Museu de Lleida, on s'ha llegit un manifest en la qual la Plataforma defensa que el patrimoni va ser adquirit "legalment" pel bisbat de Lleida i que gràcies a aquest patrimoni s'explica la història de 800 anys del bisbat de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Evacuades més de 300 persones d’un ferri per un incendi

Barcelona

Balanç dels primers 20 dies de gestió directa de l’aigua potable

VIDRERES
Salut

L’Arnau de Vilanova tindrà unes noves consultes externes de 19.000 m²

Lleida
MEDI AMBIENT

Pagesos catalans protesten a Madrid per la gestió de la presència del llop

Madrid
Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

VILAFANT
societat

La copa Amèrica escalfa motors per a la inauguració

Barcelona
Salut

Barcelona activa l’alerta per nits tòrrides per atendre les persones vulnerables

Barcelona
recerca

Relacionen la forma corporal obesa en persones altes amb més risc de càncer colorectal

girona

Activen la sirena d’emergències de l’església de Sant Esteve per recuperar-ne la història

OLOT