Societat

Detenen el segon violador de l'Eixample per una agressió sexual a Perpinyà

Alejandro Martínez Singul, conegut com a "el segon violador de l'Eixample", ha estat detingut avui pels Mossos d'Esquadra per una agressió sexual que va cometre a Perpinyà.

Sobre el violador, que ha estat arrestat sobre les 17,45 hores, existia una ordre de detenció europea després d'haver estat jutjat en absència a França per un delicte de contingut sexual, segons la Fiscalia Superior de Catalunya.
El detingut serà traslladat a Madrid i posat a disposició de l'Audiència Nacional, que és l'òrgan competent per decidir sobre el lliurament del violador a les autoritats franceses.

Martínez Singul, condemnat el 1992 a 65 anys de presó per una desena d'agressions sexuals a nenes i adolescents d'entre 9 i 18 anys, va sortir en llibertat al maig de 2007 després d'haver complert el màxim de 16 anys de condemna que li corresponien -d'acord amb el Codi Penal anterior a 1989-, sense que constés que estigués rehabilitat.

L'excarceració va generar un gran debat sobre les mesures que s'han d'adoptar en casos de violadors reincidents que no aconsegueixen rehabilitar-se.

Des que va abandonar la presó, i a petició de la Fiscalia, la Policia ha controlat les activitats de Martínez Singul per evitar que cometés més violacions.

Gràcies a aquests controls puntuals, la Policia va poder saber que el violador s'havia instal·lat a la Catalunya nord, d'on va tornar poc després després d'haver comès almenys un delicte de contingut sexual, per la qual cosa un tribunal francès el va condemnar, en absència, a un any de presó.

En el cas que l'Audiència Nacional finalment autoritzi el lliurament de Martínez Singul a l'Estat Francès, serà jutjat de nou per aquests fets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Ajuntament millora la zona infantil de Grup Sant Daniel

girona

Amnistien dos condemnats a 8 mesos de presó pels aldarulls postsentència

girona
medi ambient

SOS Costa Brava denuncia que han arrencat de nou les balises de la Cala Vedell

Mont-rAs

Els turistes hi deixen diners

Girona
Joan, Josep i Jordi Roca
Propietaris del Celler de Can Roca

"Som molt afortunats de fer el que fem"

Sant Julià de Ramis
Sant Esteve de Llémena

L’atac en una granja eleva la preocupació per la inseguretat

SANT ESTEVE DE LLÉMENA
Glòria Bonal i Sarró
Mestra especialista de música

“L’escola que valora les arts és molt més completa”

Girona
Olot

El PSC d’Olot reclama la creació d’una quarantena de places públiques a les escoles bressol

Olot
GIRONA

Regidor de barri i policia: patrulla mixta de supervisió

girona