Societat

Demanen retardar al màxim la sortida de presó de Jiménez

Successos

La fiscalia va demanar ahir que Pedro Jiménez sigui condemnat a més de cent anys de presó per l’assassinat de dues policies i que la sentència disposi que qualsevol concessió de permisos o l’accés al tercer grau es faci basant-se en la totalitat de la pena imposada. Amb aquesta petició, la fiscal del cas, Ana Gil, pretén fer transcórrer el màxim d’anys possibles fins que el processat no pugui tornar a trepitjar el carrer.

Jiménez va ingressar a presó per primer cop quan tenia 16 anys i ha anat encadenant diverses condemnes, algunes de les quals per fets delictius comesos durant un permís penitenciari. L’assassinat de les dues policies també l’hauria comès en un permís.

Si el tribunal sentencia en el sentit que li ha demanat el ministeri públic, la pena equivaldria de fet a una condemna a perpetuïtat. Jiménez té ara 39 anys i no podria obtenir el tercer grau fins –aproximadament– l’any 2083.

Absolució
La contundència de la petició de les acusacions va contrastar amb la intervenció de l’advocat de la defensa, que va tancar la sessió d’ahir demanant l’absolució per al seu client. Avui, en l’últim dia de judici, les parts exposaran els seus informes de conclusions.

La sessió d’ahir es va dedicar a escoltar els diversos pèrits que han actuat en aquest cas i que, en el seu dia, van analitzar totes les proves obtingudes i que relacionen clarament Pedro Jiménez amb els crims. Entre els peritatges va destacar la intervenció dels forenses, que van recordar “la cara de patiment” que presentaven els cadàvers de les dues policies.

També hi van intervenir els psiquiatres que han estudiat l’acusat i que el van definir com un “psicòpata que pateix un trastorn antisocial”. Segons els pèrits, Pedro Jiménez és un home introvertit, fred, molt agressiu i desconfiat i manté intactes les seves capacitats mentals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.