Societat

TMB convoca tots els sindicats del bus per debatre els festius

La resolució del conflicte dels conductors d'autobús de Barcelona ha entrat en una etapa de replegament de forces i d'intent de diàleg. Transports Metropolitans de Barcelona ha convocat tots els sindicats del comitè d'empresa a debatre sobre l'aplicació de la normativa estatal en matèria de descansos laborals dels conductors, i també per començar a preparar les negociacions sobre el conveni, que no començarà a aplicar-se fins al 2009.

Aquesta crida al diàleg entre totes les formacions va ser ben valorada pels sindicats CCOO, UGT i el Sindicat Unitari, però en recelen tant la CGT com ACTUB, els dos sindicats convocants de la vaga de set dies, en dues tongades, d'aquest Nadal. El sindicat CGT considera que l'empresa va faltar ahir al seu compromís de debatre sobre el conflicte, mentre que TMB aclaria que no s'havia convocat cap trobada.
L'empresa vol mantenir obert el diàleg sobre els dies de descans -els conductors en vaga en demanen dos per setmana i no els 1,5 de què disposen ara- per evitar que el conflicte s'enquisti. Els treballadors que van fer vaga amenacen amb una aturada total a finals de febrer o al març. TMB ha insistit en tot aquest conflicte que la convocatòria d'aturades torpedina el diàleg amb els conductors i reclama debatre sobre els descansos sense aquesta amenaça. No hi ha cap calendari de trobades ni tampoc encara dates per debatre sobre la feina dels dies festius. La incoació de diversos expedients disciplinaris per desperfectes als autobusos continua en marxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.