Societat

Dia sense bosses de plàstic a Catalunya

Medi ambient

Els consumidors estan cridats demà a participar en el Dia Sense Bosses de Plàstic a Catalunya, una jornada que impulsa la Fundació per la Prevenció de Residus i el Consum (FPRC). L'objectiu de la campanya és conscienciar la població de la necessitat de posar fre al consum abusiu d'aquest producte, que genera, cada any, uns residus plàstics de 110.000 tones. Es calcula que cada persona en fa servir poc més de 200.
Les dades de què disposa la FPRC indiquen que cada cap de setmana, quan s'incrementa el volum de vendes als comerços, a Catalunya es consumeixen 14 milions de bosses de plàstic. L'associació també vol impulsar la posada en marxa d'una llei catalana de prevenció de residus.

Tot plegat forma part d'una campanya que sota el nom Catalunya lliure de bosses es va posar en marxa a principis del mes de maig. En el marc d'aquesta iniciativa s'ha aconseguit que 57 ens locals i comarcals aprovin una moció on es demana a la Generalitat que reguli el consum i la distribució d'aquest producte amb un impost que gravi amb 20 cèntims d'euro cada bossa.

La campanya compta amb el suport de diversos gremis i entitats. La jornada de demà se celebrarà amb actes en diversos municipis, entre els quals hi ha Sarrià de Ter -al Gironès-, que té la intenció de convertir-se en la primera població catalana sense bosses de plàstic. Demà comerços del poble faran descompte a qui no utilitzi bosses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.