Societat

Detenen els responsables d'una xarxa que robava gasoil de camions i oleoductes

La policia autonòmica ha detingut a Barcelona els dos presumptes responsables d'una xarxa delictiva dedicada a robar gasoil directament d'un oleoducte o de camions a les àrees de descans de les carreteres per utilitzar-lo després en els vehicles de la seva pròpia empresa de transports.

La detenció d'aquestes dues persones, José Luis D.B., de 47 anys, i Clemente C.V., de 53, veïns de Ripollet i Granollers, es va produir dijous passat i és la culminació d'una investigació iniciada a mitjan 2007 i que ha posat fi a l'activitat d'una banda que hauria robat, almenys, 16.000 litres de gasoil i 8.000 litres de combustible Jet, utilitzat per aeronaus.

Batejada com a "or negre", la investigació es va enlairar després de l'arrest de dos veïns de la comarca de l'Urgell que es dedicaven a extreure gasoil de dipòsits de camions estacionats en les àrees de descans de l'autovia A-2, segons que han informat els Mossos en un comunicat.

Després de forçar el tap dels dipòsits dels camions, els detinguts extreien el combustible i els transvasaven a un altre vehicle amb el qual fugien del lloc, no sense abans emportar-se també les targetes de pagament de carburant de les cabines dels camions que assaltaven.

Els Mossos van poder comprovar que aquests detinguts venien el gasoil robat a un intermediari que transportava el carburant fins a una empresa de Barberà del Vallès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.