gastronomia
La D.O. Cava es posiciona a la Barcelona Wine Week
El Masters of Wine Pedro Ballesteros i Roberto Durán, sommelier en cap del Pall Mall 67 de Singapur han dirigit aquest matí una degustació de 14 Caves
El degà dels Masters of Wine de l’Estat, que és la màxima distinció a què pot arribar un sommelier, Pedro Ballesteros, i Roberto Durán, el cap dels sommeliers del prestigiós Pall Mall 67 de Singapur, han dirigit aquest matí una degustació de 14 Caves d’Elaboradors Integrals de la Denominació d’Origen Cava en el marc de la tercera edició del saló Barcelona Wine Week, que ha obert les portes aquest matí al pavelló 8 del recinte firal de Montjuïc de la Fira de Barcelona. I és que la D.O. Cava presenta un calendari d’activitats pròpies de primer nivell en aquest saló, principalment tasts i conferències. Demà, per exemple, s’espera amb expectació el torn de David Arauz i Álvaro Prieto, xef i sommelier del restaurant Zuara Sushi de Madrid, una de les barres japoneses que està més de moda actualment, amb una estrella Michelin, que oferiran un tast inèdit en el que volen acostar l’univers de sabors de l’essència de la cuina japonesa ancestral harmonitzant-la amb una selecció de caves de Guarda i Guarda Superior.
El tast d’avui ha consistit enel tast d’un Cava de Guarda Superior representatiu de cadascun dels 14 cellers que tenen actualment el segell d’Elaborador Integral concedit per la D.O. CAVA: Agustí Torelló Mata, Alta Alella, Avinyó, Bodegas Escudero, Can Suriol, Celler Carles Andreu, Gatell, Giró del Gorner, Juvé & Camps, Parató Vinícola, Parés Baltà, Torné & Bel, Vins el Cep i Vins Família Ferrer.
Roberto Durán i Pedro Ballesteros s’han marcat com a objectius de la selecta degustació “augmentar el prestigi de la D.O. CAVA i presentar, amb l’excel·lència de Caves de Guarda Superior “la progressió qualitativa que s’està experimentant, així com la relació entre el concepte d’elaboració integral i la màxima garantia de qualitat cap al consumidor”.
Amb més d’un 70% de vendes internacionals, CAVA és una de les D.O.s de l’Estat que més exporta. Reuneix més de 38.000 hectàrees de vinya i a més de 6.200 viticultors. Els seus349 cellers associats són presents en més de 100 països.