Societat

Seixanta cellers, en un saló de vins totalment naturals

Vint viticultors catalans presenten el seu producte a la Nau Bostik

Els vins naturals són most fermentat i prou

Una seixantena de vinyataires de tot l’Estat, vint dels quals són catalans, participen al Saló de Vins Naturals de Barcelona, que organitza l’Associació de Productors de Vins Naturals. El saló, un espai per tastar, conèixer, debatre i compartir vins cent per cent naturals, se celebra a la Nau Bostik, al barri de la Sagrera, i es fa just després que a Montjuïc s’hagi dut a terme la Barcelona Wine Week (BWW).

“El nostre saló és tot el contrari del que és la BWW, però el fem just després que ells perquè molts compradors internacionals també estan interessats en el vi natural i són clients nostres”, explica Jordi Miró, de Barberà de la Conca, un petit celler familiar que produeix 20.000 ampolles de Carlania a l’any, un vi fet amb la varietat de raïm trepat. Jordi Miró explica què és el vi natural: “Són els vins sense gens d’intervenció. Most fermentat i prou. No s’hi afegeixen ni llevats, ni sulfits, ni enzims, ni caramel, ni aromes, ni conservants, ni res.” Aquest vinyataire assegura que el vi natural és el que s’ajusta a les definicions que del vi en fan els diccionaris i la Reial Acadèmia Espanyola, que diuen que el vi és suc de raïm fermentat i res més. “I això és el que fem nosaltres: deixem fermentar el raïm i prou”, remarca.

En aquest saló de vins cent per cent naturals hi participen vint firmes catalanes, totes de petites explotacions familiars, famílies pageses que promouen el vi natural i la conservació del territori.

Miró va començar en el món del vi iniciant-se amb vins convencionals, però després va fer vi ecològic i ara es dedica exclusivament al vi natural, i hi creu. Explica que el 50% de la producció de vins naturals que es fa a l’Estat s’exporta. Els principals clients d’aquest producte són als Estats Units, el Japó i el nord d’Europa.

LA XIFRA

12
euros
costa l’entrada per accedir al saló de vins naturals. Només es pot comprar per internet, presencialment no.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alfonso García
Amo de la taverna Casa Alfonso de Barcelona, que celebra els 90 anys

“Tenim clients que venen amb els seus néts que ja havien vingut amb els avis”

Barcelona
Santiago Agrelo
Franciscà. Arquebisbe emèrit de Tànger

“L’evangeli no es pot compaginar amb el rebuig de l’immigrant”

Barcelona
Societat

Denuncien Albiol per haver donat dades d’un home sense sostre

Badalona
SOCIETAT

Palafolls tancarà la comissaria algunes nits aquest mes per acumulació de baixes dels agents

Palafolls
SOCIETAT

Entra en servei el telefèric de la Vall Fosca fins al 30 de setembre

Torre de Capdella
SOCIETAT

El Maresme busca quaranta mentors per a joves tutelats i extutelats

Mataró

Insparya, la millor clínica de trasplantament capil·lar arriba a Barcelona

El TSJC obliga Cerdanyola a tramitar la segregació de Bellaterra

Cerdanyola del Vallès
gastronomia

Obre la gelateria d’Albert Adrià a la Rambla

Barcelona