Societat

"Es tallen d'arrel les vivències de la gent"

La notícia del lector

L'edifici del Familiar Cinema Titan, construït el 1926 per l'arquitecte municipal Marín Espinosa al carrer Rubió i Ors de Cornellà de Llobregat, està immers en una reforma que el transformarà en una biblioteca àmplia i moderna. Serà el primer equipament d'aquestes característiques a la zona centre-sud de la ciutat. Però queda enrere tota una història del centre social on veïns de totes les edats hi han passat bones estones fent vida social, gaudint d'una pel·lícula, assistint a conferències i fent teatre.
El Sergio García només havia viscut la darrera etapa del Centre Social Titan, però el preocupa que la ciutat perdi un referent social important: "Es talla d'arrel amb les vivències de molta gent, com els meus avis, quan en realitat la biblioteca es podria ubicar en algun dels solars que l'Ajuntament té disponibles i que potser vendrà per fer-hi habitatges". Tot i així, aquest estudiant de químiques celebra que la zona sud de Cornellà tingui una biblioteca, "després de molts anys d'estar deixats de la mà de Déu pel que fa a oferta cultural".

Laia Román, en canvi, creu que el valor de la biblioteca quedarà desvirtuat, perquè "han deixat el barri sense espais per a les propostes alternatives, que no apareixen en el programa d'actes de l'Ajuntament". Fins que van començar les obres de remodelació de l'edifici el juliol del 2006, al Titan s'hi feien activitats molt variades, organitzades per diferents col·lectius, i també acollia un casal d'avis i la seu del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones.

L'Ajuntament va adequar un local al mateix carrer del Centre Titan per ubicar-hi el casal d'avis, i un altre local per al Centre de Recursos, al carrer Mossèn Jacint Verdaguer. Segons fonts municipals, "no és cert que el barri no disposi d'altres espais socials. De fet, a dos carrers del Centre Titan hi ha un equipament on es poden fer conferències, teatre i altres activitats".

Espai emblemàtic
Ni els avis ni les dones que fan ús del Centre de Recursos s'han quedat al carrer, però alguns usuaris lamenten la pèrdua d'un espai per ells tan emblemàtic. És el cas de l'Antonio i la Remedios. Per ells, tenir el casal ubicat a l'edifici Titan era tot un privilegi, i "cada vegada que hi entràvem ens venien a la memòria records de quan érem més joves", explica la Remedios, que si bé no li troba massa encant al nou casal, reconeix que "almenys ens han donat la possibilitat d'anar a un altre local". Per la seva banda, l'Antonio està content amb la futura biblioteca, i espera que el seu disseny permeti conservar alguns detalls històrics del Titan.

Però tant el jovent com els més grans troben que les obres de la biblioteca fa massa temps que duren. "Amb els terminis sempre enganyen, segons els convingui per inaugurar l'equipament", opina el Sergio. Però segons el consistori, "el ritme de les obres, finançades per la Diputació de Barcelona, està dins del termini previst, i es preveu que l'equipament estigui enllestit l'abril del 2008".

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la col·laboració de Sergio García, veí de Cornellà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ