Societat

Denúncia per pràctiques "il·legals" entre taxistes de BCN

Els companys de professió reprovaven l'actitud del taxista que amb la llum verda encesa a la parada negava el servei

Trobar un taxi a Barcelona de nit acostuma a ser molt complicat però si a més has de sortejar la picaresca i les "il·legalitats" practicades per alguns membres d'aquest sector, pot ser una fita a l'abast de molt pocs. En Jordi Garcia Castillon, de 29 anys, és un dels usuaris habituals "farts" d'aquestes situacions, que ha exercit el seu dret i avui ha presentat una denúncia a l'Institut Metropolità del Taxi.

Garcia va arribar a la 01:30 de la matinada de dimecres 28 de novembre a l'estació del nord de Barcelona. Venia de l'aeroport de Girona, on havia aterrat procedent d'un viatge de negocis a París, i va "tornar" a trobar-se amb els problemes “habituals” per poder arribar a casa. La diferència és que, en aquesta cas, li han donat “motius legals per poder-ho denunciar”.
Segons explica aquest jove directiu d'una empresa d'electrònica de Barcelona, al sortir de l'Estació del Nord es va dirigir a la parada de taxi que hi ha al davant i es va posar a la cua. Hi havia un taxi “amb la llum verda encesa, el cartell de lliure i situat a la parada”.

El taxista va negar el servei a dos clients que hi havia davant de Garcia a la cua. En arribar el seu torn, es va apropar al taxi i li va preguntar si estava lliure. El taxista va respondre que “había quedado con unos clientes” i tot seguit li va demanar, malgrat tot, a on volia anar. En conèixer el destí, va dir: “No, no, he quedado”.

La conversa es va repetir amb tres clients més, alguns d'ells estrangers. Quan alguna de les persones rebutjades s'enfadava, el taxista els increpava que és que no sabien “com funciona el taxi en aquesta ciutat”, i no va ser fins que un altre client “va començar a increpar amb rotunditat que no va apartar-se de la parada i apagar la llum de lliure”, detalla Garcia. Els taxistes que darrera d'aquest arribaven a la parada també reprovaven -sempre segons Garcia- el comportament del seu company.

Mesures legals
Aquest matí, via Internet, Jordi Garcia ha cursat una denúncia a l'Institut Metropolità del Taxi contra aquest professional del qual va apuntar el número de llicència. “I si aquesta denúncia no dóna fruits em pensaré si emprenc alguna iniciativa via civil”.

A la normativa que l'Institut Municipal del Taxi exhibeix al seu lloc web contempla un apartat de drets i deures de l'usuari on s'indica textualment: “No es podrà negar el servei a ningú llevat que la persona que el sol·liciti mostri un evident estat d'embriaguesa o d'intoxicació per narcòtics, o perquè l'estat de l'usuari o el seu equipatge faci preveure que ocasionarà danys importants al vehicle”. A més, en les indicacions sobre com agafar un taxi, explica que a les parades, “el client ha d'agafar el primer vehicle en ordre de sortida que hagi arribat a la parada”.

Garcia assegura que “està fart” de veure situacions com aquesta. “A l'aeroport del Prat passa sovint, així com taxistes que pretenen pactar preus abusius, el que passa és que molts cops és més una qüestió de moralitat que de legalitat. Però ahir em van acabar d'encendre i a més em van donar motius legals per poder-ho denunciar”, conclou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament adverteix UberEats que no pot donar servei a la platja

LLORET DE MAR
INSTITUCIONS

La Paeria proposa 35 distincions honorífiques, entre elles a Àngel Ros

LLEIDA
seguretat

Més tanques al Maresme perquè no es creui la via

Premià de Mar

Atenen 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

santa coloma de farners
equipaments

Canvien el sostre del pavelló de les Casernes, a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
equipaments

Nou pavelló i reforma dels patis de l’institut Camí de Mar de Calafell

CALAFELL

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

banyoles
GIRONA

L’Arxiu Municipal ingressa dos programes de festes dels anys 1935 i 1948

GIRONA

La residència del monestir de Sant Daniel obrirà a mitjans del 2025

GIRONA