Societat

Alliberats els tripulants del 'Playa de Bakio'

De la Vega no acalreix si hi ha hagut negociació amb els pirates

Els 26 tripulants del vaixell tonyinaire Playa de Bakio segrestats des de diumenge passat en aigües de Somàlia han estat avui alliberats pels pirates que els retenien i es dirigeixen a les illes Seychelles escoltats per la fragata Méndez Núñez de l'armada espanyola.

La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha explicat en roda de premsa l'alliberament dels mariners. De la Vega ha informat que els segrestadors han abandonat el vaixell a primera hora de la tarda i ha insistit que tota la tripulació es troba en bon estat. Els mariners seran rellevats ben aviat i traslladats als seus punts d'origen. No s'ha esmentat en cap moment de quina manera ha estat possible la finalització de la crisi.

"S'ha arribat a l'alliberament com el resultat d'una actuació conjunta del govern, l'armador i la diplomàcia". És tot el que ha referit la vicepresidenta, que no ha volgut respondre a cap pregunta que donés a entendre que s'havia negociat amb els segrestadors o que s'hagués aconseguit l'alliberament a canvi de satisfer les peticions dels segrestadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.