Societat

Baltasar recorda que és la Generalitat qui avalua si hi ha o no sequera

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha dit que la prolongació del transvasament de l'Ebre es decidirà en funció de la "condició hídrica". I ha afegit que "la situació la decidirà la Generalitat". Tot i que ha afegit que en cas que es derogui el decret de sequera "seria el govern espanyol qui ho hauria de fer".

D'aquesta manera Baltasar ha reaccionat, a l'entrada a la reunió de la taula nacional de la sequera del Palau de Pedralbes, a l'anunci del portaveu del grup socialista al Congrés, José Antonio Alonso, que ha dit que "en un parell de dies" el govern decidirà si es necessari o no el transvasament.

Després de les pluges dels darrers dies, el conseller ha dit que "es consolida l'avanç, però les notícies no són positives". En les darreres hores, segons ha explicat, s'han sumat uns 20 hectòmetres cúbics als embassaments catalans.

Fase d'alerta
Per altra banda, el Centre d'Emergències de Catalunya informa que s'ha activat, a les cinc de la tarda d'aquest dimarts, la fase d'alerta del pla d'especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) a causa de la crescuda del cabal d'aigua del riu Ebre.

L'activació del Pla afecta els municipis de la conca del riu Ebre a les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

L'Ebre ha augmentat el cabal al seu pas per les Terres de l'Ebre a causa del desembassament de Mequinensa, segons ha informat la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Aquesta crescuda ha fet que el riu sortís de mare en algunes zones de conreu de fruiters.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amplien l’àrea de descans de la piscina amb una nova zona esportiva

Vilablareix
medi ambient

Mataró rescindirà el contracte del servei d’informadors ambientals que estan en vaga

mataró

Veïns del bloc de la Creueta temen que el nou propietari els obligui a marxar

girona
serveis

Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada unides des d’avui amb el bus exprés

Igualada
urbanisme

Les màquines entraran al Parc Joan Miró de Barcelona el 15 de juliol

Barcelona
societat

Ferrer avisa que les destrosses de Girona i Figueres no quedaran impunes

girona
societat

Top Manta idea dues samarretes inspirades amb el Barça per ajudar als manters

Barcelona
societat

La piscina municipal, inservible durant 10 dies, arran de les fortes pluges

Balaguer
societat

La Caixa i la Fundació Jordi Comas Matamala s'uneixen per fer accions socials

girona