Situen l’origen de Castelló d’Empúries en època romana
Els treballs arqueològics han pogut datar unes cisternes al segle II aC, quan les referències més antigues fins ara eren del IX
Descobriment excepcional a Castelló d’Empúries . Els treballs arqueològics als túnels de l’església del convent de Sant Antoni han permès situar l’origen de Castelló d’Empúries en època romana. Segons informa l’agència ACN, els arqueòlegs han recuperat una mostra de carbó de la capa de reparació del morter del revestiment de la galeria i l’anàlisi radiocarbònica la situa al segle II aC (entre els anys 198 i 42). Fins ara, les referències més antigues de les quals es tenia constància al municipi eren fonts documentals del segle IX. Els arqueòlegs creuen que les galeries eren unes cisternes amb capacitat per a uns 400.000 litres d’aigua que podien abastir un enclavament militar.
📣Noves restes arqueològiques certifiquen l’origen de #castellodempuries en època romana. Les tres galeries soterrades, que podrien haver estat usades com a cisternes, formarien part d’un important enclavament militar.
— Aj Castelló d’Empúries (@Castello_Emp) February 28, 2023
Més informació 👉🏽 https://t.co/Cto3CVb9Dj#patrimoni pic.twitter.com/bRazFkFgb9