Societat

Coscubiela diu que la vaga a l'ensenyament públic del 14 de febrer ha estat provocada per la "tossuderia" de Maragall

El secretari general de CCOO diu que en cas que aquesta llei es tiri endavant "seria estèril" i "no es podria aplicar mai"

El secretari general de CCOO, Joan Coscubiela, ha afirmat que la vaga a l'ensenyament públic del proper 14 de febrer ha estat provocada per la 'tossuderia' del conseller Maragall. A més, creu que s'ha "carregat en tres setmanes" el treball d'anys per construir el Pacte Nacional per l'Educació (PNE) que per primer cop "establia les bases d'un gran consens de totes les parts implicades en l'educació del país".

En aquest sentit, Coscubiela diu que el conseller "ha agafat el cotxe que conduïa cap el PNE i ha fet un gir brusc per posar-se en direcció contrària a tots els punts que es van signar". Unes declaracions que ha fet aquest dimarts en roda de premsa a Barcelona, acompanyat de la secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Montse Ros.

Coscubiela ha apuntat que el document de bases de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) va en contra dels objectius assolits en el PNE, el qual va generar un "fort consens social" al voltant de cinc aspectes; la creació d'un únic servei públic educatiu per tal d'acabar amb la dualització i segmentació del sistema educatiu català; la gratuïtat de l'etapa obligatòria fins els 16 anys; l'impuls de les etapes no obligatòries de 0 a 3 anys; la igualtat de drets laborals i professionals dels centres públics i concertats, així com l'increment progressiu de la despesa en educació fins a situar-la en el 6% del Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya.

Arribats a aquest punt el secretari general de CCOO diu que en cas que aquesta llei es tiri endavant "seria estèril" i "no es podria aplicar mai" perquè no compta amb la implicació de la comunitat educativa i 'estaria abocada a ser paper mullat'.

Així, Coscubiela ha dit que l''única "possibilitat de reconduir" la situació és que el Govern faci entendre el conseller que s'ha de començar de nou, "tot i que no de zero", sinó a partir del que es va establir en el PNE. I ha afegit que Maragall ha preferit "pactar amb el lobby dels titulars dels centres concertats i amb CiU".

Carta del conseller

D'altra banda, Ros ha explicat que la carta que dimarts passat Maragall va fer arribar als signants del PNE en què els convocava a parlar sobre la LEC va ser la resposta d'un correu electrònic que se li va adreçar demanant-li que "respectés el valor i l'àmbit de diàleg i de consens del PNE". A més, s'apuntava que no es podia tirar endavant un projecte de llei sense reunir la Comissió de seguiment del PNE, la qual es va trobar per darrer cop el 2 d'octubre. Ros creu que "com a mínim" se'ls hauria d'haver dit un dia i una hora per reunir-se perquè segons ha assegurat a dia d'avui encara no se'ls ha fet arribar cap convocatòria.

Coscubiela creu que amb aquesta carta Maragall volia "quedar bé" davant dels mitjans de comunicació. "Tot menys tenir una voluntat de diàleg sincer i sense condicionants".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.