Societat

Les obres se sumen a la crisi a Pérez Galdós

La baixada de vendes als diferents comerços del carrer Pérez Galdós de Gràcia no s'explica només per la crisi. En aquest cas, tot suma. Des del mes de febrer, els veïns de la vorera que queda més a prop de Gran de Gràcia saben el que és viure entre reixes, ja que les obres que s'estan duent a terme al seu carrer els han deixat "pràcticament empresonats".

Ara disposen d'escassament un metre de passadís perquè la gent pugui passar per davant dels seus establiments i una cosa que és més complicada: no hi ha una entrada directa des de la vorera del davant cap a les seves botigues, sinó que els seus clients potencials haurien de caminar una bona pila de metres per encarar l'entrada al passadís que tenen com a carrer.

"Si la cosa segueix així haurem de tancar, hem notat una baixada de vendes de més del 50% i l'any ja no era per tirar coets", lamenta el Blas Serón, el propietari d'una de les botigues de queviures que està patint les conseqüències econòmiques de les obres. Unes obres que, a més, ja es comencen a eternitzar als ulls de les persones que viuen o treballen a prop de la plaça Lesseps, on des del 2003 s'han sumat la reforma del metro i la de la plaça. Ara, però, el projecte encara ja la recta final. Si tot segueix el calendari establert, la plaça hauria d'estar enllestida a principis del 2009.

En total, cinc anys de gimcana. I ara cal afegir-hi les obres de Pérez Galdós, que hi estan instal·lant la recollida pneumàtica d'escombraries, que es connectarà a Lesseps, i que preveuen convertir el carrer en una via exclusiva per a vianants. Els responsables del projecte, Bimsa, expliquen que es tracta "d'un projecte de gran envergadura i que les tanques s'hauran de mantenir al carrer, com a mínim, dos mesos més.
Asseguren, però, que el fet de convertir el carrer en una via exclusiva per a vianants acabarà "revertint en els negocis dels comerciants que ara se senten perjudicats, ja que incrementarà el volum de gent que passeja per aquesta via". A més, la instal·lació de la recollida pneumàtica farà desaparèixer els contenidors del carrer, "cosa que afavorirà el comerç".

Dia a dia complicat
Tot i així, ara per ara, els comerciants veuen molt lluny aquesta llum al final del túnel i tenen problemes per fer compatible el seu dia a dia amb les obres. La botiga de queviures del Blas, per exemple, en passa de tots colors per aconseguir que els camions li distribueixin els productes. "Només mantenim els clients més fidels -explica-: la resta prefereix buscar una alternativa més a prop per no haver de fer tota la volta per venir-nos a comprar ".

En Josep Maria Flotats, que regenta una perruqueria al xamfrà amb la plaça Lesseps, també ha notat la unió de crisi i obres: "Si abans la gent venia a tallar-se els cabells cada cinc setmanes, ara ho allarguen dos mesos". Explica que, després de cinc anys, ja està "fart de pols i soroll".

Aquesta informació ha sigut elaborada gràcies a la col·laboració de Blas Serón, veí de Gràcia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador