Societat

Les destrosses causades pels seguidors de 'la roja' a la plaça Espanya costaran 190.000 euros a Barcelona

Les destrosses de la nit de l'Eurocopa causades pels seguidors de la selecció espanyola, la roja, costaran 190.000 euros a Barcelona, sumant els 5.000 euros dels danys a un camió dels bombers i els del mobiliari urbà i la font de la plaça Espanya. La regidora de Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, ha donat a conèixer aquest balanç aquest dimecres a la tarda, en una compareixença pública en què ha intentat donar una versió definitiva sobre la lesió patida pel cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró.

Després que fonts municipals i de la Generalitat s'hagin contradit els últims dies, la regidora i el secretari de Seguretat del departament d'Interior, Joan Delort, han ofert un relat únic dels fets, tot i que no han acabat d'aclarir el cas.

Només se sap del cert que Vilaró, que es recupera a l'hospital de la intervenció en què li van extirpar la melsa, ha pogut parlar amb Escarp per telèfon aquest dimecres. En la conversa ha confirmat a la regidora que el diumenge 29 de juny va rebre l'impacte d'una pilota de goma a l'abdomen mentre supervisava el dispositiu dels seus agents en els aldarulls, un escenari en què el paper principal era per als Mossos, els antiavalots dels quals havien de controlar la celebració de la victòria de l'equip espanyol.

Tot i que l'impacte va ser molt fort, Vilaró va voler resistir el cop sense abandonar el dispositiu. Al final de la nit se'n va anar a casa, on el dolor va augmentar i va haver d'anar a urgències en plena matinada. Els metges li van detectar una lesió interna però no va ser fins al dimecres 2 de juliol que van operar-lo.

La notícia va transcendir divendres de la setmana passada, cinc dies després dels fets, i des d'aleshores l'Ajuntament i la Generalitat, fonts oficials i extraoficials, han creuat informacions difuses i contradictòries.

Aquest dimecres, en una roda de premsa amb una quarantena de periodistes i davant una llarga bateria de preguntes, Delort i Escarp s'han limitat a confirmar que l'impacte va ser per una pilota de goma, sense aclarir si saben quin agent la va disparar i per què l'arma apuntava cap Vilaró, o bé si el cap de la Guàrdia Urbana estava en un lloc inadequat. Delort ha assegurat que no s'ha obert cap investigació específica per aclarir-ho, ja que s'entén que l'actuació dels Mossos va ser correcta. "L'hem analitzat i no ens genera cap dubte", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.