Societat

La Generalitat invertirà 108 milions a modernitzar FP i augmentar 40% estudiants

EDUCACIÓ

La Generalitat invertirà 108 milions d'euros per modernitzar i potenciar la Formació Professional amb l'objectiu d'incrementar en un 40% el nombre d'estudiants de FP a Catalunya, la qual cosa suposarà tenir 300.000 estudiants més l'any 2010.

La consellera de Treball, Mar Serna, i el conseller d'Educació, Ernest Maragall, han presentat avui el segon Pla de la Formació Professional 2007-2010, que es posa en marxa amb una dotació pressupostària deu vegades superior a la del primer Pla de la Formació Professional 2003-2006.

El pla pretén corregir una assignatura pendent del sistema educatiu català, tal com en nombroses ocasions han denunciat empresaris i sindicats. Per això, pretén adaptar la Formació Professional a les noves necessitats de l'economia catalana, la consolidació d'un sistema integrat de qualificació i formació professional, que faciliti l'obtenció de qualificacions sigui quina sigui la via d'aprenentatge, i potenciar el reconeixement del valor social de la FP.
Per a Serna, el repte de la FP és "disminuir les desigualtats" i fer front a les "noves professions que demana el mercat de treball", a més a més de detectar les necessitats de les persones i les empreses.

Serna ha dit que la dotació pressupostària del pla significa una "aposta clara i prioritària" de la Generalitat encara que ha assenyalat que es necessita més eficiència a utilitzar-los. També s'aposta per una formació que duri tota la vida i perquè formació i treball estiguin units i relacionats.

Per al conseller d'Educació, el pla és un "cert full de ruta" que per si mateix no resoldrà les coses, però és la resposta a les insuficiències que presenta el sistema. Maragall ha recordat que molts estudiants deixen la FP per incorporar-se al mercat laboral i ha apostat perquè hagi un espai de solapament en el temps, de tal manera que les persones que comencen a treballar puguin seguir amb els seus estudis. Per al conseller aquest pla és un "punt d'inflexió" que permet passar d'un estat de resignació d'acceptar un "cert desprestigi" a un reconeixement del rol de la FP a la societat.

El segon Pla de Formació Professional presenta 38 mesures concretes que van acompanyades d'objectius específics a complir, com incrementar en un 40% el nombre d'estudiants, augmentar en un 50% el nombre d'estudiants que participen en un programa d'intercanvi en un altre país europeu o que el 80% dels estudiants tinguin accés a dispositius d'orientació sobre l'oferta formativa de Catalunya.

En l'actualitat més de mig milió de persones estudien en algun dels tres subsistemes de la formació professional de Catalunya i més de mil centres imparteixen FP inicial o ocupacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.