Societat

Garzón envia a la presó 13 membres de la màfia russa instal·lats a l'Estat espanyol

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha decretat presó incondicional per a 13 dels detinguts divendres passat en l'anomenada operació Troica contra la màfia russa instal·lada a l'Estat espanyol, als quals imputa diferents delictes comesos des del 1998 en funció de la seva actuació en el grup delictiu, com els d'associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsificació en document mercantil, delictes contra la hisenda pública, falsedat en document oficial i simulació de contracte. Entre ells es troba el suposat capo d'aquesta organització, Gennadios Petrov.

Segons l'escrit del jutge, existeixen indicis per afirmar que tots ells estan vinculats a la "comunitat criminal" coneguda com a Tombovskaia-Malisevskaia i que actualment formen part d'"una homogènia estructura en què els principals dirigents han estat fins i tot companys de banda en la seva joventut, comparteixen responsabilitats i es reparteixen segments de poder". Afegeix que mantenen relacions lucratives i utilitzen els seus contactes per "demanar o atorgar favors en l'àmbit polític, econòmic, financer i judicial, per seguir incrementant la seva riquesa, esborrar el seu passat criminal, viure sense problemes a l'Estat espanyol i proporcionar auxili fraternal als seus iguals en l'arribada al nostre país".

La decisió de Garzón coincideix amb la sol·licitud dels quatre fiscals anticorrupció que han estat presents durant les compareixences celebrades aquest dilluns a l'Audiència Nacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

Amplien l’aparcament provisional sobre la llosa de la via a Vilafranca

Vilafranca del Penedès
societat

Frit Ravich llança el seu nou snack fornejat amb base de llentia

maçanet de la selva
MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona
societat

Mor Joan Esteve Danés, ‘el Pillo’ de Roses

medi ambient

Talen 600 pins per reduir el risc d’incendi i evitar plagues

les preses
INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres per millorar l’eficiència hidràulica del canal d’Urgell

Castellserà
medi ambient

Barcelona vol aplicar l’urbanisme climàtic en espais “oblidats” de la ciutat

Barcelona