Societat

Primera jornada adreçada a professionals del Fòrum Gastronòmic de Girona

Hi han mostrat les seves experiències Jordi Roca, Fina Puigdevall, Xesc Reina i Paco Pérez, entre altres

La jornada d’aquest dilluns del Fòrum Gastronòmic de Girona es desenvolupa a l’auditori i al palau firal. Entre els expositors del primer pis del palau firal hi havia, explica l’ACN, l’empresa Mon Sa, que ha estrenat unes hamburgueses vegetals fetes amb productes locals; o Altera, que elabora productes sense gluten i amb el menor nombre d’al·lèrgens possible. Mentrestant, a l’auditori, la jornada professional ha arrencat amb el pastisser Jordi Roca explicant el procés d’elaboració de la xocolata que segueixen a Casa Cacao, on compren les baies de cacau per fer-se ells mateixos la xocolata. Seguidament, Fina Puigdevall i la seva filla, Martina Puigvert (les Cols, d’Olot), han explicat el projecte “agrigastroecològic” que segueixen al seu restaurant, basat en l’hort que tenen a la Vall de Bianya. De la seva banda, L’especialista en xarcuteria gourmet, Xesc Reina, ha portat les receptes de les seves sobrassades, amb les que ha posat en valor l’elaboració d’embotits com a cuina d’aprofitament i de sabors. Al seu torn, el xef Paco Pérez, acompanyat d’Antonio Muiños, ha experimentat la cuina i les conserves d’algues traçant la línia que uneix Finisterra amb el Cap de Creus i que arribaria fins a Àsia si es prolongués.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia