Societat

Sistach vaticina la reelecció de Ricardo Blázquez com a president de la Conferència Episcopal Espanyola

Església

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha vaticinat la reelecció de l'actual president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Ricardo Blázquez, perquè, segons ha assegurat "hi ha un costum i és que es renovi el president un trienni" al capdavant de la institució.
Un total de 78 persones (76 bisbes, l'administrador diocesà d'Osma-Sòria i l'ordinari castrense) elegeixen entre avui i demà el nou president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) per al trienni vinent. I ho fa dividit entre els que es consideren de línia més dura i conservadora, liderats per Antonio María Rouco Varela, i els més moderats, encapçalats per Ricardo Blázquez, bisbe Bilbao.

De fet, l'actual president de l'assemblea plenària és el bisbe de Bilbao, que va ser escollit ara fa tres anys contra pronòstic. Se'l considera un home moderat i comptaria amb el suport dels bisbes bascos i catalans, capitanejats pel cardenal Lluís Martínez Sistach, i també de bisbes com el de Sevilla, Carlos Amigo.

A l'altre costat hi ha el grup de conservadors, de discurs molt més dur. El que es posiciona com a principal rival de Blázquez és Antonio María Rouco Varela, bisbe de Madrid. Li donen suport homes de la cúria com Agustín García-Gasco, bisbe de València, i Antonio Cañizares, bisbe de Toledo.

La votació
El pròxim president de la Conferència serà un dels 66 bisbes diocesans, donat que els bisbes auxiliars no poden ser ni president ni vicepresident, tot i que sí que tenen dret a vot, i els emèrits ni voten ni poder ser votats.

El nom del nou president es donarà a conèixer dimarts a les 12.30 h a la seu de la CEE. Ara bé, per primer cop a la història, el discurs inaugural de Bláquez, president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), es podrà seguir per internet.

Val a dir, però, que molts cristians de base consideren que cap de les dues opcions en joc és bona i es lamenten perquè no se senten representats per una jerarquia eclesial que els agradaria que fos més democràtica i tolerant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona

Escriptures notarials del segle XVIII transcrites amb IA

GIRONA

Teràpia avançada contra el mieloma amb cèl·lules del propi pacient

Barcelona
societat

Amplien la zona verda d’aparcament de diversos sectors amb 80 places

salt
societat

Aturen ‘sine die’ un desnonament d’un edifici amb onze habitatges

arbúcies
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona