Societat

La Federació Catalana de Pastissers alerta de la venda de mones de Pasqua sense l'etiquetatge obligatori

La Federació Catalana de Pastissers ha alertat aquest diumenge de la venda de mones de Pasqua i altres figures de xocolata sense l'embolcall i etiquetatge sanitari obligatori i ha afegit que, en ocasions, es venen fora dels establiments autoritzats, ha informat el president de l'entitat, Joan Turull.

En declaracions, Turull ha lamentat haver detectat que alguns establiments que venen "tota mena de productes" estan comercialitzant aquests dies mones de Pasqua i figures de xocolata que no porten l'etiqueta obligatòria que informa sobre els seus ingredients i dóna informació sobre la seva procedència.
Turull ha assegurat que la Federació de professionals denunciarà davant de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (Acsa), adscrita a la Conselleria de Salut, aquesta situació que suposa "un risc" per al consumidor i és un "greuge comparatiu" per als professionals que "sí compleixen amb la normativa".

Com a exemple, el president de la federació ha apuntat a la venda d'uns pals d'hoquei de xocolata que es comercialitzen a algunes botigues d'una població barcelonina sense l'embolcall i sense la informació que dicta la legislació en matèria de sanitat alimentària.

"Jo estic molt a favor d'etiquetar correctament els productes perquè el consumidor sàpiga què està menjant", ha afirmat Turull i ha afegit que els professionals no critiquen la competència, sinó que rebutgen que aquesta sigui "il·lícita".

Per aquest motiu, ha reiterat la intenció dels pastissers de portar aquest cas fins a la Generalitat perquè ella decideixi "si aquesta pràctica és correcta o no ho és".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.