Societat

L'alcalde de Deltebre vol que es declari el Delta ''en situació d'emergència nacional" arran de l'últim temporal de llevant

L'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, vol que es declari el Delta de l'Ebre ''en situació d'emergència nacional'' per la situació que ha provocat l'últim temporal de llevant. Durant aquest dissabte, les fortes pluges i les ratxes de vent han afectat tota la costa del Delta de l'Ebre i han arrasat part de la platja de la Marquesa i de la Bassa de l'Arena, al terme municipal de Deltebre. Aspa ha denunciat la manca d'inversions per a fer front a la regressió del delta i ha demanat al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i al Govern que negociï amb el govern de l'Estat perquè es facin les infraestructures necessàries per aturar la regressió al Delta de l'Ebre.
Aspa ha explicat que, en el cas de la platja de la Marquesa, i segons l'avaluació de danys que ha fet el propi ajuntament, les onades del mar han saltat el cordó de protecció de la platja i l'aigua del mar ha envaït els arrossars situats a primera línia de la costa. A més, la força del mar ha causat importants danys a la carretera d'accés a la Punta del Fangar. Entre la zona de la Marquesa i la Bassa de l'Arena les onades han fet desaparèixer en molts trams la platja i es calcula que ha desaparegut una franja de sorra d'entre 10 i 12 metres, en alguns trams, i d'entre 6 i 8 metres, en d'altres.

Davant aquesta situació, i donat que per demà es preveu que el temporal de llevant sigui encara més fort, l'alcalde de Deltebre ha denunciat la manca d'inversions per a fer front a la regressió del Delta de l'Ebre i ha demanat al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i al Govern que declari el Delta de l'Ebre ''en situació d’emergència nacional'' i que ''negociï amb el govern de l'Estat, i amb la màxima rapidesa possible, que es faci les infraestructures necessàries i que es prengui les mesures correctores adients per aturar d'una vegada per totes la regressió al Delta de l'Ebre''.

Aspa ha demanat també al govern que es comprometi ''amb data i calendari'' a executar ''d'una vegada per totes, les inversions compromeses al Delta de l'Ebre per fer front a al regressió'' i que ''no passin més legislatures sense actuar de forma de decidida''.

Amb aquestes paraules l'alcalde de Deltebre, s'ha volgut dirigir especialment a la Ministra de Medi Ambient i medi Rural, Elena Espinosa, i també al Secretari d'Estat, Josep Puxeu, que ''com a persona del territori entendrà el neguit i la preocupació que els habitants de Deltebre i del Delta tenim davant la problemàtica de la regressió''.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.