Societat

Gran afluència a la Processó del Sant Crist de Blanes

El ciclista blanenc Fran Zurita ha estat l’encarregat de dur a pols el Sant Crist, que pesa 90 kg

La nit d’aquest passat divendres Blanes ha viscut l’acte més solemne de tota la Setmana Santa religiosa, amb la Processó del Sant Crist que va transcorre pel centre de la vila. Una gran afluència de gent va seguir el recorregut del ritual processional, conegut també com la Processó del Silenci pel respecte i veneració que li tenen una gran quantitat de creients.

Públic de totes les edats, però sobretot gent gran, es van aplegar per contemplar el seu pas, així com per seguir més concretament alguna de les quatre imatges que la composen, formant part de la processó. Mitja hora abans que comencés, els Manaies de Blanes-Legió V Macedònica es van encarregar de fer l’Anunci de la Processó. Els armats van fer el recorregut a pas lleuger, pregonant de manera prou eloqüent que estava a punt de començar l’esdeveniment.

El so dels instruments de la banda romana, completada per la llum de les torxes que duien trencant la foscor, va anar posant en situació al nombrós públic que ja estava congregat als diferents carrers del nucli històric per on h avia de transcórrer al cap d’uns minuts. Un cop fet l’anunci, els manaies van tornar al seu lloc d’origen, a la Plaça de l’Església, i van entrar a l’interior de la Parròquia Santa Maria per esperar l’inici de la cerimònia religiosa.

El moment més intens previ a l’inici de l’esdeveniment és quan el portador de la Creu del Sant Crist, la figura més destacada de la processó, va sortir a l’altar on reposava la imatge que havia de portar a pes durant tot el recorregut. Aquest 2023 l’encarregat de dur la creu ha estat el ciclista blanenc internacional Fran Zurita, qui s’ha estat preparant tot just des del passat dilluns portant al damunt els 90 quilos que pesa la creu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.