Societat

La Xina comença tres dies de dol oficial, una setmana després del terratrèmol

La magnitud del terratrèmol que fa exactament una setmana va afectar la província de Sichuan va ser de 8 graus a l'escala oberta de Richter, segons ha anunciat el govern xinès, que ha decidit començar a partir d'aquest dilluns tres dies de dol nacional. Així, des de les cinc de la matinada, la bandera xinesa oneja a mig pal a la Plaça de Tiananmen i en tots els edificis oficials.

A les 14:28 hores locals d'aquest dilluns, una setmana exacta des del terratrèmol, a tot el país es guardaran tres minuts de silenci i els transports públics, com trens i autobusos hauran d'utilitzar sirenes en un acte simbòlic per solidaritzar-se amb les víctimes.

En senyal de dol, el Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Pequín ha decidit cancel·lar des d'avui el recorregut de la torxa amb el foc olímpic durant els tres dies de dol oficial. El relleu de la torxa es tornarà a emprendre el 22 de maig a la ciutat de Nigbo, província de Zhejiang, a l'est de la Xina, una part de la qual ja havia recorregut durant el cap de setmana.

Les últimes xifres de morts pel terratrèmol que va saquejar la zona de 100.000 quilòmetres quadrats i confirmada pel Consell d'Estat és de 32.500 en les sis províncies afectades, encara que se'n preveuen unes 50.000 i més de 220.000 ferits.

Encara ahir diumenge es va registrar una rèplica de 6 graus a l'escala de Richter a la localitat de Jiangyou, al nord de Sichuan, que ha originat esllavissades de terra a les muntanyes i esquerdes a les carreteres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.