Societat

El monestir de les Carmelites de Banyoles, sense campana

Els operaris van despenjar-la aquest dimarts per poder-la restaurar davant el perill que pogués caure

És l’única a Catalunya que manté el toc de mal temps

El Monestir de les Carmelites de Banyoles no podrà comptar durant unes setmanes amb la seva campana. Les monges van decidir restaurar-la en detectar que el jou es trobava en mal estat i hi havia perill que caigués. Segons informa Banyoles TV, uns operaris la van despenjar aquest dimarts per portar-la a reparar i iniciar també les obres per consolidar el campanar.

El Monestir de les Carmelites de Banyoles es va fundar a mitjans del segle dinou i pocs anys més tard es va instal·lar la campana, en concret el 1874. Una de les singularitats del monestir és que la seva campana és l’única que encara manté un “toc de mal temps” per pedregada a Catalunya. Un sonar que les monges fan servir per allunyar les tempestes, tot i que des del setembre de l’any passat, i en època de sequera, van deixar d’utilitzar pel mal estat del jou.

Arreglar la campana i el campanar tindrà un cost de 5.000 euros, segons la cadena de televisió local, que assumiran les Carmelites amb el suport d’un patrocinador anònim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia