Societat

Imma Mayol s'hi repensa i permetrà als usuaris de les platges de Barcelona que es dutxin

Les platges de l'àrea metropolitana de Barcelona disposaran finalment d'aigua aquest estiu arran de les pluges de les últimes setmanes, que aquest dimarts han permès a la Generalitat rebaixar el grau d'alerta del decret de sequera, que ha passat de la seva fase d'excepcionalitat 2 a la fase 1.

La cinquena tinent d'alcalde de Barcelona, Imma Mayol, ha explicat, en declaracions a l'emissora Com Radio, que els particulars podran omplir les seves piscines aquesta temporada i regar jardins, mentre que el consistori incrementarà "una mica" el reg dels parcs, en especial els que s'han vist més afectats per la falta de pluges, però sense arribar al nivell dels mesos previs a l'aprovació del decret de sequera.

Per contra, es mantindran tancades les fonts ornamentals de la ciutat que no tinguin sistema de reutilització d'aigua, i se seguiran netejant els carrers de la capital catalana amb aigua procedent del nivell freàtic, encara que en algun cas, per necessitats logístiques, s'utilitzi aigua potable, una possibilitat prohibida aquests últims mesos.

"A poc a poc hem de recuperar la normalitat, però en aquests moments millorem ja la qualitat de vida de la gent amb les dutxes de la platja i amb el reg dels parcs i jardins", ha afirmat la regidora de Medi Ambient. No obstant, ha demanat als barcelonins que no es malgasti l'aigua ara que els embassaments han incrementat el seu nivell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.