Societat

Detingut un excoordinador de futbol infantil de Santa Perpètua per agressió sexual

Els mossos ja l’havien detingut dos cops aquest any i l’havien deixat en llibertat

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest divendres un excoordinador de la Unificación Club de Futbol de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) per presumptes agressions sexuals a menors comeses quan treballava en aquesta entitat esportiva. Aquesta és la tercera vegada que detenen l’home, de 28 anys, aquest any.

La primera detenció es va produir l’11 de gener d’aquest any, després que una noia denunciés davant els Mossos que havia estat víctima d’una agressió sexual nou anys abans, l’any 2014. La segona va passar el 17 d’abril, quan una altra menor va denunciar que havia estat objecte també d’una agressió sexual el desembre de 2022. En els dos casos el jutge, primer a Mollet i després a Sabadell, va deixar en llibertat l’home. En el cas de Sabadell, amb mesures cautelars de retirada de passaport, prohibició de sortida del territori, ordre d’allunyament de mínim 1.000 metres de la víctima i d’incomunicació per qualsevol via. També va ordenar una inhabilitació especial per a la realització de qualsevol professió, ofici o activitat, remunerada o no, que suposi un contacte regular i directe amb menors d’edat.

La policia catalana estava investigant altres presumptes agressions sexuals de les que l’home podia haver estat autor i que no tenen res a veure amb les dues anteriors, sinó que afectarien a una nova víctima, segons han explicat fonts policials a EFE. Es desconeix si aquesta nova detenció obeeix a una tercera denúncia o bé és fruit de la pròpia investigació de la policia catalana. L’home, que havia estat apartat del club on treballava, està pendent de passar a disposició judicial.

En president del club esportiu, Francisco Torres, ha explicat a EFE que va el van apartar del seu càrrec ja al mes de gener quan els Mossos li van notificar que hi havia una denúncia en contra seva i que es tractava d’una “situació greu”. El club s’ha compromès a revisar els protocols i formar el seu personal per evitar nous casos d’abusos de menors a l’entitat.

I l’Ajuntament de Santa Perpètua està estudiant personar-se com a acusació particular “per disposar de tota la informació del cas i oferir a les víctimes tot el suport”.

Fonts dels Mossos expliquen que aquestes agressions sexuals s’haurien comès en l’entorn esportiu, encara que no vol dir que haguessin tingut lloc a les mateixes instal·lacions del club



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona