Societat

Els bombers avancen la incorporació dels mitjans aeris a una campanya forestal “molt díficil”

Aquest maig se sumen dos helicòpters bombarders, dos de coordinació i comandament, i tres avions de vigilància i atac

Aragonès apunta que hi ha “més prevenció, anticipació, mitjans i efectius”

Els Bombers de la Generalitat han avançat la incorporació de mitjans aeris i personals per a l’extinció d’incendis forestals aquest estiu. En disposaran de 35, deu dels quals són del govern espanyol. Aquest maig, ja s’incorporen dos helicòpters bombarders, dos de coordinació i comandament i tres avions de vigilància i atac. El president de la Generalitat Pere Aragonès ha assegurat aquest divendres a l’aeroport de Sabadell que “està tot a punt” per una campanya que es preveu “molt difícil”, segons l’agència ACN. “Hi ha més prevenció, anticipació, mitjans i efectius”, ha assegurat. A més, la campanya forestal d’estiu s’avança del 15 de juny a l’1 de juny, cosa que permetrà tenir 176 nous bombers voluntaris. Es preveu que s’allargui fins al 30 de setembre.

En total tindran base a Catalunya 29 mitjans: deu helicòpters bombarders, amb 1.000 litres de capacitat amb seus a Móra d’Ebre, Tremp, Balaguer, Calaf, Dosrius, Garraf, Sabadell, Orriols, Maçanet de la Selva i Prades; sis helicòpters de coordinació i comandament equipats amb càmeres de vigilància, i un d’ells amb càmera tèrmica, amb seus a Reus, Lleida, Manresa, Girona, Sabadell i Ullastrell (Vallès Occidental); quatre helicòpters de rescat, un d’ells polivalent; quatre avions de vigilància i atac (AVA) amfibis, amb capacitat de 3.200 litres d’aigua i 300 d’escumogen, dos dels quals del Ministeri i amb base a Reus; tres AVA terrestres, amb 3.200 litres d’aigua i 50 d’escumogen amb seus a Òdena, Sabadell i Alguaire, i dos més, amb 2.300 litres i 50 d’escumogen, del Ministeri i amb base a Empuriabrava (Alt Empordà).Fora de Catalunya tindran la base sis mitjans del Ministeri de Transició Ecològica: un AVA a Palma de Mallorca; dos hidroavions amfibis a Pollença (Mallorca) i Saragossa amb 5.500 litres de capacitat; dos helicòpters de les Brigades de reforç en incendis forestals (BRIF) a Saragossa; i un helicòpter bombarder de gran capacitat, amb 4.500 litres, a Osca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.