Societat

CCOO denúncia al Síndic el col·lapse a les oficines de Transit

La falta de personal fa que el 70% de les persones que demanen cita prèvia no l’aconsegueixin

CCOO ha denunciat al Síndic de Greuges el col·lapse que pateixen les oficines de Trànsit. El sindicat recorda que hi ha un elevat nombre de vacants en llocs de treball vinculats a l’atenció directa a la ciutadania i que aquesta disminució de la plantilla provoca que tràmits necessaris perquè un vehicle pugui circular, com poden ser les matriculacions, les transferències o els canvis de titularitat, no es puguin fer de forma àgil. El sindicat recorda que el 29 de març el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ja va anunciar que s’estava negociant amb Hisenda i Funció Pública un augment de la plantilla que seria efectiu en un mes. El sindicat ha decidit recórrer ara al Síndic perquè el periode ha finalitzat i segueixen “sense tenir cap notícia del seu desplegament”.

El sindicat ha assegurat que la falta de personal en llocs d’atenció directa al públic suposa que gairebé el 70% de persones que tracta d’obtenir cita prèvia no l’aconsegueixi. Aquesta xifra augmenta fins al 75% en algunes províncies i pot arribar a ser del 90% quan es tracta del tràmit de bescanvi de llicència.

En el cas dels tràmits de matriculació i el de transferències de vehicles la demora perquè t’atenguin pot ser d’entre 25 i 35 dies, segons denuncia el sindicat, que adverteix que la falta d’operadors d’informació també està retardant l’obtenció del permís de conduir. A banda de Catalunya, la queixa del sindicat s’ha presentat a vuit comunitats autònomes més.

Fa pocs dies que CCOO ja va denunciar com en lagunes prefectures de trànsit com és el cas de Lleida les vacants poden superar el 70%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona