Societat

moda

Persones amb capacitats diferents a la passarel·la 080

La firma Free Form Style per a persones amb discapacitat ha mostrat aquest divendres les seves propostes a una 080 Barcelona Fashion que tancarà avui una edició dedicada precisament a la “diversitat” i amb la presència de models amb físics no normatius. Amb taller a Mataró (Maresme), les estilistes Marina Vergés i Carolina Asensio han volgut omplir amb la seva marca el “buit” que existeix de moda per a persones en cadira de rodes, amb amputacions o nanisme, entre altres situacions.

L’ictus que va patir fa uns anys un familiar d’Asensio va motivar que comencés a investigar com confeccionar moda per a aquells que no ho tenen tan fàcil per vestir-se -o que els vesteixin- a base de les peces del mercat tradicional.

“La nostra moda serveix per a tothom, perquè tothom vol anar maco i tenir autoestima”, han dit les dissenyadores a l’agència EFE.

Free Form Style, que ja va col·laborar amb Óscar León, s’ha aliat en aquesta col·lecció, inspirada en els punks i nous romàntics dels 80, amb el dissenyador Manuel Bolaño, així com amb teixits Gratacós.

Una de les peces amb què aconsegueixen la versatilitat per als cossos no normatius son els pantalons adaptats, a base de cremalleres de dalt a baix, que s’obre sencer i permet totes les funcions, expliquen.

Altres peces estrella són la sobrecamisa que funciona com a pitet dissimulat o els botons que en realitat són imants i es tanquen sense haver de fer servir les mans per encaixar-los al lloc.En aquesta iniciativa que per primera vegada ha portat models amb diversitat funcional a la 080, s’ha implicat a més de l’organització de la passarel·la també el departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i l’Institut Català de la Dona. “Aquesta desfilada ha llançat un missatge molt clar: tots els cossos són diversos, no hi ha cossos fora de norma i tots els cossos són vàlids per a la moda”, ha destacat en finalitzar la passarel·la la consellera d’Igualtat, Tània Verge, als mitjans .

Verge ha recordat que tenen en marxa un pla d’acció contra la pressió estètica que oprimeix i frustra tots els que no s’adapten al cànon comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona