Societat

L'Ajuntament passa de netejar el llac d'en Cobi

"No demano cap privilegi, només que l'Ajuntament compleixi la seva obligació". D'aquesta manera es poden resumir les queixes d'Ernesto Jimeno, propietari del restaurant d'alta cuina Amfiteatro, situat a pocs metres de la Torre Mapfre, a la Vila Olímpica de Barcelona. Des que el 1998 va obtenir la concessió de Parcs i Jardins per construir el restaurant, Jimeno no ha fet més que reclamar a l'Ajuntament que es faci un bon manteniment del petit llac situat al costat del restaurant.

El llac, disseny de Mariscal, presenta gairebé sempre un aspecte "brut i descuidat" que, segons el propietari, "fa que molts clients ja no vinguin". Les aigües verdoses són la principal vista del restaurant, dissenyat expressament al voltant del petit estany i la seva font amb una figura del Cobi amb el braç trencat a la part superior. I és que el llac i l'edifici on es troba actualment Amfiteatro van ser construïts per rebre delegacions durant els Jocs de 1992.
"Si em donessin una explicació o una bona solució", es lamenta Ernesto Jimeno, que assegura no entendre per què la direcció de Fonts, responsable del manteniment de totes les fonts i llacs de la ciutat, no utilitza una petita estació de depuració d'aigües construïda només per al petit llac. "L'única solució que donen és canviar l'aigua dos cops a l'any", explica l'Ernesto, que afegeix que "el que realment fa falta és la neteja del fons". El propietari del restaurant explica que des de l'Ajuntament li van assegurar que els responsables de manteniment passarien a netejar el fons a finals de març i l'Ernesto denuncia que encara està tot brut. "És una llàstima que una font tant maca, dissenyada perquè es vegi el fons, estigui sempre en aquest estat", afirma Jimeno.

L'estira-i-arronsa entre el propietari d'Amfiteatro i els responsables municipals va arribar a desesperar tant l'Ernesto que, el juny del 2003, va decidir arreglar ell mateix la situació. Havia de preparar un còctel per a un destacat banc francès i, després de demanar repetidament que es netegés el llac, ell mateix va buidar-lo i el va mig omplir. L'Ajuntament va decidir aleshores treure l'aigua i deixar el llac 15 dies sec. "Vaig haver de fer un descompte als del banc", recorda Jimeno, que assegura que "el llac m'està portant molts problemes".

Normal, per l'Ajuntament
Des de l'Ajuntament de asseguren que el manteniment del llac del Cobi "és el que li pertoca", segons un calendari establert per a totes les fonts de la ciutat. La neteja de la superfície es fa "aproximadament un cop a la setmana" i la neteja de fons cada tres mesos. Des del consistori barceloní reconeixen que el mes de març tocava fer una neteja de fons i afirmen que es farà aviat. Tot i el retard, des del consistori s'assegura que el manteniment del llac ha estat sempre "l'habitual". Segons l'Ajuntament, ara la situació s'ha complicat amb les noves mesures per fer front a la sequera. Un decret que impedeix canviar o fer aportacions d'aigua a les fonts i als llacs de Barcelona.

Aquesta informació ha estat elaborada en col·laboració d'Ernesto Jimeno, propietari del restaurant Amfiteatro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.